Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megszületett a hivatalos végeredménye az ország egyik legfontosabb időközi választásának, vagy ahogyan sokan emlegetik, a parlamenti választások főpróbájának.

Rekordnagyságú érdeklődés övezte a mai hódmezővásárhelyi időközi választásokat nem csak a választópolgárok részéről (a rekord-magas részvételű választáson a választók %-a vett részt), hanem az országos sajtó is nyomon-követte az eseményeket, hiszen tagadhatatlanul a legizgalmasabb időközi választásról volt szó, ugyanis a Fidesz fellegvárának számító Hódmezővásárhelyen régen sikerült az ellenzéknek olyan jelöltet állítania aki potenciálisan győzelmi esélyekkel kecsegtette volna az ellenzéket.

Az időközi polgármester választást, amit Almási István (Fidesz–KDNP) polgármester halála miatt kellett kiírni folyamatos botrányok övezték, ugyanis pestiesen szólva rászálltak az ellenzék jelöltjére Márki-Zay Péterre, aki mögött meglepő módon felsorakozott a teljes ellenzék.

Érdekes körülmények között Márki-Zayt kirúgták a munkahelyéről, figyelemreméltókat telepítettek a házához sőt összetűzésbe keveredett a helyi plébánossal is, aki a “szószékről” kampányolt  a Fidesz-KDNP jelöltjének.

Mindezek ellenére érdekes a választási végeredmény, mely még nem hivatalos, azonban véglegesnek tekinthető.

E-szerint:

Dr. Márki-Zay Péter (az ellenzék jelöltje) – 57%

Hegedűs Zoltán (Fidesz – KDNP) – 42%

Dr. Hernádi Gyula (független jelölt) 1%

Márki-Zay csapata mindent megtett az áttörés érdekében. Az elmúlt egy hétben, mint ahogyan arról az ellenzék jelöltje beszámolt:

  •  A SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁGOKBA delegált jelöltjeink közül 97-en sikeresen letették az esküt.
  • 2 utánfutónk köröz a városban plakátjainkkal
  • a korábbi 14 mellé még 3 óriásplakátra kerültünk fel
  • oszlopplakátjaink többsége továbbra is kinn van, bár jónéhányat elloptak vagy megrongáltak. Szerencsére ellenfeleink plakátjai épségben vannak – maradjon is így!
  • a Facebook-on elérhető 21.000 vásárhelyi közül több mint 18.000 járt már az oldalamon, naponta 100 körüli ismerősnek jelölést kapok
  • naponta jelentkeznek új emberek aktivistának, egyre nagyobb számban regisztrálnak az azertavizazur.hu honlapunkon

A derekas küzdelem tehát nem maradt eredmény nélkül, kiütéssel győzött Márki-Zay Péter az ellenzék jelöltje a legerősebb fideszes fellegvárban.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: