Kiadták a legfrissebb számokat Hódmezővásárhelyen – elsöprő győzelemre számíthat az ellenzék


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Baromi nagy esélye van most a demokratikus oldalnak ahhoz, hogy bemosson egyet a kormánypártoknak ott, ahol mindaz a legjobban fájni fog a hatalomnak.

Özönlenek az urnákhoz a szavazók Hódmezővásárhelyen. Soha nem látott mennyiségű szavazó vett rész a mai időközi polgármester választáson, amit Almási István (Fidesz–KDNP) polgármester halála miatt kellett kiírni.Lázár János településén megroppanthatatlannak tűnt eddig a jobboldal, azonban a magát keresztény polgárinak valló Márki-Zay Péter és a teljes ellenzéki tábor összefogása megnyitotta a lehetőséget a váltás előtt.

Mint ahogyan a választási elemzők azt mondani szokták az ellenzék nagy valószínűséggel 60%-os részvétel fölött, míg alatta nagy valószínűséggel a kormánypártok arattak diadalt.

A legfontosabb mérőszám tehát ma az, amelyet minden választási szakértő figyel az a nemzeti választási iroda által két óránként kiadott un. napközbeni jelentés mely számot ad arról, hogy hány szavazópolgár vett részt a választásokon.

A 15 órai adatok alapján az ellenzék nagy reményeket fűzhet a választásokhoz, ugyanis 15 órakor a szavazásra jogosultak mintegy 50%-a részt vett a választásokon. Alig 10% kell tehát az üvegplafon áttöréséhez ehhez a számhoz azonban mindeddig tehát 17 óráig várnunk kellett.
A legfrissebb számok alapján, vagyis 17 órakor elmondható, hogy a választásra jogosultak mintegy

57, 47 százaléka vett részt este öt óráig a választásokon

Ez azt jelenti, hogy az ellenzéknek sikerülni fog áttörnie az üvegplafont és ha valami nagy eddig nem ismert tényező nem szól közbe nagy valószínűséggel elbukik a Fidesz legerősebb fellegvára.


A portálunk által megkérdezett politológus szerint – ha Hódmezővásárhelyen a Fidesz fellegvárában képes az ellenzék nyerni, úgy hiszem az ország minden pontján győzhet a demokratikus oldal.

Mint ahogyan arra a politológus is emlékeztet, a magas részvétel az ellenzéknek kedvez. Most tényleg ott tartunk, hogy bármi lehet a választás kimenetelének vége, ha tippelnem kellene a számok alapján, az ellenzéki Márki-Zaynak komoly esélyei vannak a győzelemre.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük