Kiadták a legfrissebb számokat Hódmezővásárhelyen – elsöprő győzelemre számíthat az ellenzék


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Baromi nagy esélye van most a demokratikus oldalnak ahhoz, hogy bemosson egyet a kormánypártoknak ott, ahol mindaz a legjobban fájni fog a hatalomnak.

Özönlenek az urnákhoz a szavazók Hódmezővásárhelyen. Soha nem látott mennyiségű szavazó vett rész a mai időközi polgármester választáson, amit Almási István (Fidesz–KDNP) polgármester halála miatt kellett kiírni.

Lázár János településén megroppanthatatlannak tűnt eddig a jobboldal, azonban a magát keresztény polgárinak valló Márki-Zay Péter és a teljes ellenzéki tábor összefogása megnyitotta a lehetőséget a váltás előtt.

Mint ahogyan a választási elemzők azt mondani szokták az ellenzék nagy valószínűséggel 60%-os részvétel fölött, míg alatta nagy valószínűséggel a kormánypártok arattak diadalt.

A legfontosabb mérőszám tehát ma az, amelyet minden választási szakértő figyel az a nemzeti választási iroda által két óránként kiadott un. napközbeni jelentés mely számot ad arról, hogy hány szavazópolgár vett részt a választásokon.

A 15 órai adatok alapján az ellenzék nagy reményeket fűzhet a választásokhoz, ugyanis 15 órakor a szavazásra jogosultak mintegy 50%-a részt vett a választásokon. Alig 10% kell tehát az üvegplafon áttöréséhez ehhez a számhoz azonban mindeddig tehát 17 óráig várnunk kellett.A legfrissebb számok alapján, vagyis 17 órakor elmondható, hogy a választásra jogosultak mintegy

57, 47 százaléka vett részt este öt óráig a választásokon

Ez azt jelenti, hogy az ellenzéknek sikerülni fog áttörnie az üvegplafont és ha valami nagy eddig nem ismert tényező nem szól közbe nagy valószínűséggel elbukik a Fidesz legerősebb fellegvára.

A portálunk által megkérdezett politológus szerint – ha Hódmezővásárhelyen a Fidesz fellegvárában képes az ellenzék nyerni, úgy hiszem az ország minden pontján győzhet a demokratikus oldal.

Mint ahogyan arra a politológus is emlékeztet, a magas részvétel az ellenzéknek kedvez. Most tényleg ott tartunk, hogy bármi lehet a választás kimenetelének vége, ha tippelnem kellene a számok alapján, az ellenzéki Márki-Zaynak komoly esélyei vannak a győzelemre.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük