Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jobb később, mint soha, de úgy néz ki béke van az ellenzéki oldalon.

Bár folyamatosan azt hallani a sajtóban, hogy az MSZP-Párbeszéd szövetség belehúzott, sőt! Az MSZP-P szinte valamennyi egyéni jelöltjének sikerült összegyűjtenie a minimális mennyiségű, az induláshoz szükséges ajánlást.

Sőt az országban elsőként a Változás Szövetségének vagyis a Karácsony Gergely mögött álló pártoknak sikerült országos listát is állítani, megelőzve ezzel a kormánypártokat.

Ha a jelöltek sikerességét nézzük az MSZP-P és a Fidesz az abszolút nyertesei a mozgósítási versenynek, vagyis e két formáció tudta leadni a legtöbb jelöltet. A futottak még kategóriában szerepel a Jobbik nagyjából 15 jelöltel valamint az LMP.

Ami viszont aggodalomra adhat okot, hogy a DK még egyetlen jelöltet sem jelentett be hivatalosan, vagyis mindezidáig egyetlen Demokratikus Koalíciós jelöltnek sem sikerült az elinduláshoz szükséges minimális mennyiségű ajánlást összegyűjteni.

Példaértékű azonban, hogy a facebook bejegyzések tanulsága szerint az MSZP politikusai és aktivistái elkezdtek segíteni azokban a körzetekben, ahol a DK állíthat a megállapodás értelmében jelölteket.



MSZP aktivisták a VII. kerületben gyűjtenek a DK-s Oláh Lajosnak (fotó: facebook)

 

Azt gondolom ez a normális, ha a demokratikus pártok egymást segítve harcolnak az Orbán-rezsim ellen. Az erős segítse a gyengébbet. Az MSZP tehát megértette a felelősségét és segít ott, ahol teheti, mert a nagyobbnak több felelőssége van.

Remélem megmarad most már ez a hangulat az ellenzéki oldalon, mert már elég volt a demokratikus versenynek nevezett sárdobálásból.



Az MSZP monori jelöltje segíti a DK ferencvárosi jelöltjének kampányát (fotó: facebook)

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: