Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lendvai Ildikó írásait nem lehet nem imádni. Zseniális éleslátás, sziporkázó humor minden mondata. Ez most sincs másképp…

Tegnap a Duna tévén ismét vetítették Jiri Menzel filmjét, a Hrabal-regényből készült Szigorúan ellenőrzött vonatokat. Változatlanul isteni. Felkapom a fejem a párbeszédre, amelyben a feltétlen Hitler-hívő parancsnok oktatja atyailag az ifjonc alkalmazottat: “-Meghódítjuk az egész világot! -De minek? -Hogy megvédjük a civilizációnkat! -Miért? -Mert a mi Führerünk így akarja.”
Nekünk persze nincs Führerünk, de azért ez a szöveg a civilizációnk megvédéséről, amely előírja az egész világgal való hadakozást, valahonnan ismerős.

Persze nemcsak én láttam ezt a filmet, Szerintem innen merítette az ihletet a putnoki polgármester is az alfele kidekorálásához. Itt Hubicska forgalmista díszíti ki a készséges távírász kisasszony fenekét az állomás hivatalos pecsétjeinek rástemplizésével. Ebből lesz a bonyodalom: a felháborodott mama körbemutogatja a pucér bűnjelet minden létező hatóságnak..A putnoki eseten is látszik, milyen veszélyes hatást tesz a magyar jellemre a mindenféle (multi)kulti. – írja Lendvai Ildikó legutóbbi facebook bejegyzésében.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: