Hihehtetlen fájdalom, elment a Kossuth- és Jászai Mari díjas színészóriás – minden magyar szív megszakad


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Most minden magyar szív megszakad. Felfoghatatlan, mindenki kedvence volt, igazi színészóriás. Béke poraira.

1966-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát (1962–1966 között volt hallgatója), és azóta a Vígszínház tagja. Színdarabok mellett számos filmben és tévéjátékban szerepelt.

Tahi Tóth László Fotó: Vígszínház

Tahi Tóth László családja és a Vígszínház társulata mély fájdalommal és megtört szívvel tudatja, hogy Tahi Tóth László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 75. évében elhunyt. Emlékezetes és felejthetetlen alakításait, tehetségét, életszeretetét örökre szívünkben őrizzük.
Tahi Tóth Lászlót a Vígszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később adunk tájékoztatást. – olvasható a Vígszínház oldalán a szomorú hír.

Pierre Richard francia színész–komikusnak, valamint Dustin Hoffmannak is kölcsönözte hangját rengeteg filmben, valamint a Harry Potter filmekben ő volt a magyar hangja Perselus Piton professzornak. Tavaly lett nagyon beteg, 75 éves volt.

Tahi Tóth László Fotó: Wikipédia

Díjai, elismerései[szerkesztés] Hegedűs Gyula-emlékgyűrű (1972)
Jászai Mari-díj (1974)
Ajtay Andor-emlékdíj (1979, 1986)
Érdemes művész (1985)
Pro Comedia-díj (1995)
Kiváló művész (2012)
Kossuth-díj (2017)

Isten nyugosztalja.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük