Az MSZP-s ellenfele nem hagyja, hogy Kósa megússza a 140 milliós cégpanamát


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 5

A fideszes Polt Péter vezette ügyészség nem hajlandó nyomozni a huszadáron vett Kósa-cég ügyében.

Mindez Gurmai Zita az MSZP debreceni parlamenti képviselő facebook oldalán jelent meg, a Népszava a legnagyobb szociáldemokrata napilap értesülései alapján.Mint ahogyan a baloldali lap fogalmaz:

Nem hajlandó nyomozni az ügyészség Kósa Lajos tárca nélküli miniszter felesége gyanúsan alacsony áron vett cége körül.

Mint arról beszámoltunk, Kósa Lajos felesége tavaly májusban feltűnően alacsony áron, mindössze 6 millió forintért vette meg a Tócó-Pece Kft.-t, úgy, hogy közben a cég eszközállománya korábban még 140 millió forintra rúgott. Kósa ezt azzal magyarázta lapunknak, hogy a cég az eladás előtt hirtelen eladósodott, ám erről azóta sem mutatott be semmiféle bizonyítékot a miniszter.

Ami korrupciógyanússá tette az eljárást az az, hogy a céget Kósa régi fegyvertársa, az iskolaszövetkezeti szektor egyik fő lobbistája, Fiák István ügyvéd adta el Kósa feleségének, úgy, hogy mind az ügylet előtt, mind utána Kósa jó pár – Fiák és üzleti köre számára fontos törvényt kezdeményezett. Így a volt debreceni polgármester éppen a Tócó-Pece tulajdonosváltása után nem sokkal nyújtotta be a diákszövetkezetek mintájára induló nyugdíjas szövetkezetekről szóló törvényt.

Az ügyészség nyomozást elutasító levele szerint azonban mindez önmagában még nem bűncselekmény, így „nyomozás elrendelésére sincs törvényes alap”.
Gurmai Zita az MSZP képviselője azonban nem hagyja annyiban a dolgot, a szocialisták bátor amazonja mindent megtesz annak érdekében, hogy ne maradjon kivizsgálatlanul a térség legnagyobb mutyija.

Azonban – mint ahogyan arra Gurmai is kitér – a közelgő parlamenti választásokon a választóknak is esélyük van ítéletet mondani.


” Én azt kérem, hogy április 8-án “fellebbezzünk” egy tisztességes nyomozásért!”


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 5
  • 5
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük