Az MSZP-s ellenfele nem hagyja, hogy Kósa megússza a 140 milliós cégpanamát


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 5

A fideszes Polt Péter vezette ügyészség nem hajlandó nyomozni a huszadáron vett Kósa-cég ügyében.

Mindez Gurmai Zita az MSZP debreceni parlamenti képviselő facebook oldalán jelent meg, a Népszava a legnagyobb szociáldemokrata napilap értesülései alapján.

Mint ahogyan a baloldali lap fogalmaz:

Nem hajlandó nyomozni az ügyészség Kósa Lajos tárca nélküli miniszter felesége gyanúsan alacsony áron vett cége körül.

Mint arról beszámoltunk, Kósa Lajos felesége tavaly májusban feltűnően alacsony áron, mindössze 6 millió forintért vette meg a Tócó-Pece Kft.-t, úgy, hogy közben a cég eszközállománya korábban még 140 millió forintra rúgott. Kósa ezt azzal magyarázta lapunknak, hogy a cég az eladás előtt hirtelen eladósodott, ám erről azóta sem mutatott be semmiféle bizonyítékot a miniszter.

Ami korrupciógyanússá tette az eljárást az az, hogy a céget Kósa régi fegyvertársa, az iskolaszövetkezeti szektor egyik fő lobbistája, Fiák István ügyvéd adta el Kósa feleségének, úgy, hogy mind az ügylet előtt, mind utána Kósa jó pár – Fiák és üzleti köre számára fontos törvényt kezdeményezett. Így a volt debreceni polgármester éppen a Tócó-Pece tulajdonosváltása után nem sokkal nyújtotta be a diákszövetkezetek mintájára induló nyugdíjas szövetkezetekről szóló törvényt.

Az ügyészség nyomozást elutasító levele szerint azonban mindez önmagában még nem bűncselekmény, így „nyomozás elrendelésére sincs törvényes alap”.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Gurmai Zita az MSZP képviselője azonban nem hagyja annyiban a dolgot, a szocialisták bátor amazonja mindent megtesz annak érdekében, hogy ne maradjon kivizsgálatlanul a térség legnagyobb mutyija.


Azonban – mint ahogyan arra Gurmai is kitér – a közelgő parlamenti választásokon a választóknak is esélyük van ítéletet mondani.


” Én azt kérem, hogy április 8-án “fellebbezzünk” egy tisztességes nyomozásért!”


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 5
  • 5
    Shares
Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük