Amitől féltettük megtörtént: lecsapott a hatalom Bödőcs Tiborra az Orbán paródiája miatt – elképesztő amit tesznek vele


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 3
    Shares

Sokak az új Hofiként aposztrofálják a fiatal magyar humoristát a búcsúszentlászlói Bödőcs Tibort, aki kíméletlenül nekiment a hatalomnak paródiáival.

Karton Castró vagy mini Putyin, ezeket a neveket mind a kormánypártisággal nehezen vádolható humorista ragasztotta a miniszterelnökre, akinek csípős nyelve miatt aligha juthat szerep Orbán Viktor rendszerében.

Mégis egy egész ország imádja a humoristát szókimondásáért. Nem csoda hát, hogy Londonban szervezett önálló estjén is zsúfolt teleház fogadta a fiatal humoristát.

Mint azonban arra számítani lehetett a magyar viszonyok között hamar lecsapott rá a hatalom, mégpedig nem is akármilyen formában.

Az alábbi paródiája miatt:

Bödőcs Tibor nagy sikerű Orbán Viktor-paródiája miatt szavazta meg Pék Zoltán azt a frekvenciatanácsi előterjesztést, ami kiegyensúlyozatlan tájékoztatásra hivatkozva elmarasztalta a Pátria Rádiót. – írja a paraméter.sk

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Az történt ugyanis, hogy a közszolgálati Pátria Rádió Rangadó című műsorának egyik tavaly áprilisi adása a Soros György-féle Közép-európai Egyetem (CEU) ellen hangolt magyarországi felsőoktatási törvénnyel foglalkozott, és a felelős szerkesztő az összeállítás végére beillesztette a népszerű stand-upos témába vágó, Orbánt kifigurázó – „Magyar ütőérre magyar vámpírt!” elnevezésű – jelenetét.


Az Orbán-kormány Soros elleni küzdelméről szóló humorbomba végzetesnek bizonyult. Pék szerint ez tartalmilag és műfajilag nem illett oda, ami aztán az egész témát rossz irányba vitte el. Ha a program nem ezzel a bödőcsös résszel zárult volna, nem is támogatta volna a rádiónak címzett figyelmeztetést.


„Ismerjük a média helyzetét odaát – utalt a magyarországi helyzetre – , tudjuk, mi folyik ott. Én viszont azért dolgozom, hogy hasonló hibák itt nálunk ne fordulhassanak elő”

– nyilatkozta a közszolgálati érdekeket felügyelő hatóság egyetlen magyar tagja. Megjegyezte azt is, hogy a panaszt benyújtó személy az egész műsort kritizálta, ami nem volt megalapozott, de a Karinthy-gyűrűs magyar humorista bohózata a műsor csattanójaként már túlzónak bizonyult.

A műsor szerkesztője, Gazdag József elmondta: a műsorban főleg jobboldali-konzervatív beállítottságú közszereplők véleménye hangzott el, kiegészítve egy felsorolással, hogy az aktuális magyar politikai elitből kik voltak Soros-ösztöndíjasok. Felolvasta Bayer Zsolt üzenetét a tüntető fiataloknak, és elhangzott egy archív bejátszás Orbán Viktor tíz évvel ezelőtti beszédéből, amelyben azt hangsúlyozta, hogy az oroszokat ne engedjük vissza, és a szabadság mindig nyugatról érkezik.

Gazdag a műsor bepanaszolását így kommentálta: „Úgy látszik, ma már az újfideszesek bárkit hazaárulónak neveznének ezekért a szavakért. Az, hogy ezek után följelentettek, tényleg azt jelzi, hogy a Tanú című filmet éljük újra. Elszomorít, hogy egyesek asszisztálnak ehhez a gyalázatos házmestertempóhoz.”


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 3
    Shares

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük