Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sokak az új Hofiként aposztrofálják a fiatal magyar humoristát a búcsúszentlászlói Bödőcs Tibort, aki kíméletlenül nekiment a hatalomnak paródiáival.

Karton Castró vagy mini Putyin, ezeket a neveket mind a kormánypártisággal nehezen vádolható humorista ragasztotta a miniszterelnökre, akinek csípős nyelve miatt aligha juthat szerep Orbán Viktor rendszerében.

Mégis egy egész ország imádja a humoristát szókimondásáért. Nem csoda hát, hogy Londonban szervezett önálló estjén is zsúfolt teleház fogadta a fiatal humoristát.

Mint azonban arra számítani lehetett a magyar viszonyok között hamar lecsapott rá a hatalom, mégpedig nem is akármilyen formában.

Az alábbi paródiája miatt:

Bödőcs Tibor nagy sikerű Orbán Viktor-paródiája miatt szavazta meg Pék Zoltán azt a frekvenciatanácsi előterjesztést, ami kiegyensúlyozatlan tájékoztatásra hivatkozva elmarasztalta a Pátria Rádiót. – írja a paraméter.sk

Az történt ugyanis, hogy a közszolgálati Pátria Rádió Rangadó című műsorának egyik tavaly áprilisi adása a Soros György-féle Közép-európai Egyetem (CEU) ellen hangolt magyarországi felsőoktatási törvénnyel foglalkozott, és a felelős szerkesztő az összeállítás végére beillesztette a népszerű stand-upos témába vágó, Orbánt kifigurázó – „Magyar ütőérre magyar vámpírt!” elnevezésű – jelenetét.

Az Orbán-kormány Soros elleni küzdelméről szóló humorbomba végzetesnek bizonyult. Pék szerint ez tartalmilag és műfajilag nem illett oda, ami aztán az egész témát rossz irányba vitte el. Ha a program nem ezzel a bödőcsös résszel zárult volna, nem is támogatta volna a rádiónak címzett figyelmeztetést.

„Ismerjük a média helyzetét odaát – utalt a magyarországi helyzetre – , tudjuk, mi folyik ott. Én viszont azért dolgozom, hogy hasonló hibák itt nálunk ne fordulhassanak elő”

– nyilatkozta a közszolgálati érdekeket felügyelő hatóság egyetlen magyar tagja. Megjegyezte azt is, hogy a panaszt benyújtó személy az egész műsort kritizálta, ami nem volt megalapozott, de a Karinthy-gyűrűs magyar humorista bohózata a műsor csattanójaként már túlzónak bizonyult.

A műsor szerkesztője, Gazdag József elmondta: a műsorban főleg jobboldali-konzervatív beállítottságú közszereplők véleménye hangzott el, kiegészítve egy felsorolással, hogy az aktuális magyar politikai elitből kik voltak Soros-ösztöndíjasok. Felolvasta Bayer Zsolt üzenetét a tüntető fiataloknak, és elhangzott egy archív bejátszás Orbán Viktor tíz évvel ezelőtti beszédéből, amelyben azt hangsúlyozta, hogy az oroszokat ne engedjük vissza, és a szabadság mindig nyugatról érkezik.

Gazdag a műsor bepanaszolását így kommentálta: „Úgy látszik, ma már az újfideszesek bárkit hazaárulónak neveznének ezekért a szavakért. Az, hogy ezek után följelentettek, tényleg azt jelzi, hogy a Tanú című filmet éljük újra. Elszomorít, hogy egyesek asszisztálnak ehhez a gyalázatos házmestertempóhoz.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: