2017. május 9. Ujhelyi István (MSZP) kirakta a magyar Parlament épületére az Európai Unió zászlóját. Országház, Uniós zászló. Fotó: Vajda József
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ti tényleg féltek, fiúk.

Hiába a közpénzen felhizlalt házi elemzőcégek narancsgyőzelmes jóslatai, hiába a nyalonc-tollnokok vastag betűs dicshimnuszai, nektek tényleg tele a gatyátok. Ha biztosak lennétek a dolgotokban, ha csak a fele igaz lenne a közpénzből tolt kormányreklámnak, akkor nyugodtan hátradőlhetnétek.

Akkor nem lenne szükség szánalmas módon mumust csinálni egy öregemberből, nem kellene farkat behúzva elsunnyogni a kérdezni is akaró riporterek elől, nem kellene csúcsra járatni a propagandát, felvásárolni és elfojtani minden elérhető nyilvánosságot. Akkor játszhatnátok tovább a pökhendit és nem lenne szükség a nettó hírhamisításotokra és nem kellene gerincroppantó módon végrehajtatni azt a pórázra vert médiátokon. Ti tényleg féltek, fiúk.

Dömötör Csaba hazugságügyi államtitkár posztolt a héten egy képet, amelyen szerinte hidegvágót adok az MSZP pártelnökének, kérve, hogy bontsuk le együtt a déli határkerítést.

A fotó azonban 2014-ben készült a szocialista párt egyik értekezletén, vagyis jóval a kerítés megépítése előtt. Hazudtatok, lebuktatok, ennyi. Azt most hagyjuk is, hogy a köztévé riportere már azelőtt kérdezett engem erről a posztról, mielőtt azt Dömötör államtitkár kitette volna a közösségi hálóra (valaki túlbuzgón akarta végrehajtani az aznapi központi ukázt), a legszebb mégis az, miként próbálta a fideszes médiagépezet életben tartani a hazugságot. Hiába adtam ki közleményt, kommentáltam személyesen az államtitkár oldalán a fotót és tettem helyre az igazságot, a másnapi kormánylapokban és a NER-szolgáló hírportálokon csak a hazugságügyi államtitkár mondatai jelentek meg, a cáfolatról, a tényekről egyetlen sor sem. Mintha a hazugságból valóságot faraghatnának, ha eltitkolják a tényeket. Pedig az akkor is hazugság marad. Mintha ez újságírás lenne, nem pedig elvtelen szolgalelkűség. Ti tényleg féltek fiúk, ha ilyen pitiáner szintig képesek vagytok lehajolni. Ha félredobva tisztességet és erkölcsöt, minden rendelkezésre álló eszközt és hatalmat kihasználva próbáljátok egyben tartani az alternatív valóságotokat. A szembenézés nagyon is valóságos lesz. Nem kell már sokáig várni.

A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Százhetvenhetedik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: