Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Különben pórul jár a Fidesz!

A Fidesznek elemi érdeke az, hogy ne szenvedjen több sebet a választási kampányban, hiszen azután, hogy lebuktak menekültügyben – vagyis hogy Európa legdrágább népszavazási blöffjének ellenére mégiscsak beengedtek 1300 menedékkérőt és 20 ezer letelepedési kötvényes “migránst” is befogadtak, – több fiaskót nem engedhetnek meg maguknak.

Márpedig az MSZP most olyan ügyben indított rohamot a kormánypártok ellen amelyből veszteségek nélkül nem fognak tudni kijönni a kormánypártok.

Ugyanis vagy maguktól vonulnak vissza, mint a vasárnapi boltzár esetében – vagy mint ahogyan szokás mondani, ami nem hajlik az törik alapon – beletörnek a népszavazásba.

Az MSZP vezetésével kilenc ellenzéki párt hétfőn megkezdte az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy népszavazás dönthessen a felújítás alatt álló 3-as metró teljes értékű akadálymentesítéséről. A kezdeményezést az MSZP, a DK, az Együtt, a Liberálisok, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd képviselői jelentették be Budapesten, sajtótájékoztatón.

Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője elmondta, a kerekes székesekért, nehezen közlekedőkért, a kismamákért, és az idősekért vetette fel a referendumot. Tarlós István főpolgármester ugyanis “túl arrogáns ahhoz, hogy beismerje, az akadálymentesítés egy fontos ügy, és túl gyáva ahhoz, hogy a kormánnyal harcoljon a budapestiek érdekében” – fogalmazott, megjegyezve: a fővárosiak átlagosan napi 20 milliárd forintos adóbefizetéseik után megérdemlik a teljes akadálymentesítést.

V. Naszály Máta, a Párbeszéd elnökségi tagja elfogadhatatlannak nevezte, hogy a főpolgármester szerinte még mindig nem érti, miért kell lehetővé tenni mindenkinek a szabad közlekedés lehetőségét.

Horváth Csaba tájékoztatása alapján az aláírásgyűjtés részvevőinek március 6-ig 138 ezer szignót kell gyűjteniük a budapestiektől. Kérdésekre válaszolva megerősítette, a 3-as metró csak akkor lesz teljesen akadálymentes, ha azt mindenki külső segítség nélkül használhatja, ezt pedig kizárólag a liftek biztosítják.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: