Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP politikusa Lendvai Ildikó után szintén lecsapta a magas labdát.

Tegnap látom a facén, hogy nagyon pörög a heti két jó hír publikálása Balog miniszter úr kérésére az egészségügyet illetően. Ma volt lehetőségem a Markhot Ferenc kórház dolgozóival beszélgetnem. Tőlük kaptam az első jó hírt.

Ezek szerint: a dolgozók nagy része a 8%-os fizetésemelés ellenére több tízezer forinttal kevesebb bért kapott, mint az előző hónapban. Sőt! Volt olyan szakdolgozó, aki 30 ezer forinttal kevesebbet. “Jó hír” viszont, hogy a bérszámfejtők meg tudták magyarázni, hogy ez így van jól és elégedjenek meg a 30 ezres csökkentéssel.

Más: a dolgozókat fenyegeti a kórház vezetés, ha velük nem értenek egyet. Példa rá, hogy közelmúltban egy intenzíves doktornő azért repült, mert nem volt egy véleményen a vezetőséggel, miszerint a műtőt be kell kamerázni (ez azért elég durva)! A doktornő repült azonnali hatállyal, pedig vészes orvoshiány van s a kamera fel lett szerelve! “Jó hír” az egészben, hogy nem bíbelődtek holmi fegyelmi tárgyalással és felmondási idővel, végkielégítéssel stb. Kirúgva s punktum!

Én próbáltam őket vigasztalni, hogy sebaj, itt a kampány s Nyitrai Zsolt sok-sok milliárd fejlesztést fog ajándékként bejelenteni. Jó hír, hogy ez már megtörtént. Ajándékot is vitt az ott dolgozóknak még az ünnepek alatt. Most szóról szóra ide írom, amit mondtak:

“Hozta a csomagot, újságíró kíséretében! Egy olyan osztályra ahol dolgozik 70 ember, hozott 1 üveg bort, 1 pezsgőt (ezeket nem is értjük miért? Par db muffint, és pár üveg lekvárt, ami ugyan kézműves lekvár volt, csak épp évekkel ezelőtt lejárt szavatosság volt feltüntetve rajta! Azért nem ájult el tőle senki, és nagyon sok eddig fideszes kolléga is mondja, hogy nem fog rájuk szavazni.”

Erre én azt mondtam, hogy ez vicc ugye, hogy 70 emberre 1-1 üveg ital s lejárt szavatosságú lekvár.
Erre ők: “Ez valami gyermek rendezvényen maradhatott meg és ami ott megmaradt hozta hozzánk.

Ja, és csak ilyen gyűszűnyi lekvárok voltak, nehogy a befőttes üveg legyen a szeme előtt képviselő úr! Ilyen piciny kis üvegecske kb 3 szelet kenyérre való, de csak ha vékonyan kenjük!

De ezt úgy harangozták be, hogy idén is, és minden évben……


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: