Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Honnan tudni, hogy Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója nem mond igazat?

Kizárt dolog, hogy amit ma a sajtótájékoztatón mondott, akárcsak saját maga is elhinné!

Hidvéghi azután beszélt, hogy nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen Kövér László, az Országgyűlés elnöke arról beszél, hogy „az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába”, és „a választási reformról nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés”. Az utóbbi mondat arra utal, hogy a választási körzetek átszabása a kormánypártoknak kedvezhetett.

Hidvéghi Balázs – Fidesz

Hidvéghit idézve: „az ezzel kapcsolatos ellenzéki vádaskodás nem más, mint reménytelen helyzetben lévő pártok egy újabb akciója”. Hidvéghi szerint a nyilvánosságra került szövegben semmilyen vállalhatatlan kijelentés nincs, és „a választási rendszer ugyanolyan demokratikus, mint 1990-ben volt, ugyanolyan esélyeket kínál mindenkinek, a korábbi aránytalanságokat pedig sikerült kiküszöbölni”.

A Fidesz egyik vezető politikusa azzal érvel vagy védekezik a hangfelvétel szerint, hogy semmi olyant nem tettek az elmúlt 26 évben vagy tesznek, amelyet előttük mások ne tettek volna meg.

A felvételen Kövért arról is kérdezik, hogy két választás között teljhatalma van-e a kormánynak, amire azt feleli: „a törvényes keretek között igen”. A kérdező felveti, hogy „a Fidesz hozza gyakorlatilag a törvényeket is”, mire Kövér azt mondja: „De ez mikor van másként? Kormányok hozzák a törvényeket.”

 

A Magyar Szocialista Párt közleményben reagált a történtekre:

Kövér Lászlóról kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyben elismeri a Fidesz választási csalását. Kimondta, hogy a kétharmad birtokában magukra szabták a választókerületeket azért, hogy teljesen ellehetetlenítsék az ellenzéket.
Kövér Lászlótól most már azt is tudjuk, hogy mire számíthat az ország, ha ők maradnak hatalmon. Szavaiból kiderül, hogy bármilyen csalást, törvénytelenséget megtehetnek továbbra is, mert mivel ők kormányoznak az lesz törvényes, amit a Fidesz mond.

Ugyan a kétharmad már nincs meg a Fidesznek, de vannak még eszközei egy újabb csalás előkészítéséhez. A Nemzeti Választási Bizottság pedig már meg is kezdte a munkát, mindent megtesznek azért, hogy Orbánéknak lejtsen a pálya.

MSZP


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: