Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Figyelem! Elképesztően jó írás következik: Okfejtésének minden szava, minden gondolata parádés, s mindemellett nagyon igaz.

Nem Soros Györgyöt, hanem az Orbán-kormányt és a hazudozást kell megállítani. Április 8-án közösen meg is tehetjük. – mondta pár napja Fodor Gábor. Persze azóta már több írását is közkincsé tette. Íme a legutóbbi:

 

A Fidesz fél és félelmet akar kelteni. Teszi ezt annak ellenére, hogy a jelenlegi közvélemény-kutatások alapján akár újra kétharmada is lehetne a kormánypártnak. A Fidesz fél, és félelmében mindent megtesz annak érdekében, hogy az ellenzéket ellehetetlenítse. Ma már világosan látszik, hogy az aprólékos, gondos munkával felépített illiberális állam milyen veszélyt jelent a demokráciára.

A Fidesz az ellenzék szándékos és törvénytelen korlátozására használja fel az illiberális intézményrendszert. Illiberális intézményrendszernek azt nevezzük, amikor az állami szervek nem az állampolgárok, hanem a kormánypárt érdekeit szolgálják. A Fidesz a kétharmad birtokában a jogállam intézményrendszerét meggyengítette, és helyette saját, illiberális rendszert épített ki. Az illiberális intézményrendszer egyetlen valódi célja, hogy a kormánypárt hatalmát fenntartsa. Az illiberális állam vezérelve tehát nem a közjó megteremtése, hanem a hatalom megőrzése.

Orbán Viktor olyan rendszert épített fel, ahol minden intézmény végső soron ezt a célt szolgálja.
Az intézményrendszer vezetői olyan pártkatonák, akiknek jövője és élete a kormánypárt vezetőjének jóindulatától függ. Aki a végletekig lojális, az jól jár, aki nem, az ellenséggé válik. Ebben a rendszerben pedig nem érdemes ellenséggé válni, mert a kormánypárt keze mindenhova elér.

Az elmúlt napok történései azt bizonyítják, hogy a Fidesz az előny tudatában is retteg a vereség gondolatától. Ezért újabb és újabb akciókat indít az ellenfelei megsemmisítése érdekében. Előbb az Állami Számvevőszéket küldi az ellenzékre, hogy sok milliós büntetések kiszabásával ellehetetlenítse kampányukat. Olyan jogtalan büntetésekkel, amelyekkel szemben fellebbezésnek helye nincs. A szó legszorosabb értelmében.

Majd olyan kötelező érvényű iránymutatást adat ki a Nemzeti Választási Bizottsággal, amellyel megakadályozzák, hogy az ellenzék akár az utolsó pillanatban is meg tudjon egyezni egymással a kormányváltás érdekében. Az iránymutatás súlyos korlátozza a pártok listaállítását és az egyéni jelöltek visszalépését.

Az ellenzéknek a százhat egyéni körzetből elég negyvenet megnyernie ahhoz, hogy megroppantsa Orbán Viktor hatalmát. Erre az esélyünk meg is lehet, hiszen ennél jóval több olyan körzet van, ahol a többség elégedetlen a Fidesszel, és változást követel. Az egymással versengő ellenzéki jelöltek miatt viszont könnyen előfordulhat, hogy mégis a kormánypárti induló viszi ezeket a körzeteket.

A választások előtt ilyen kevéssel változtatni a játékszabályokon, finoman szólva is tisztességtelen. A Fidesz most mégis ezt tette, hogy az ellenzék ne léptethesse vissza jelöltjeit egymás javára büntetlenül. A tét nagy, április 8-án Orbán Viktor illiberális állama méretteti meg magát a demokratikus oldallal, és a konszolidálódó szélsőjobbal szemben.

A változást akarók a demokrata oldalon ugyan többségben vannak, de csak akkor győzhetnek, ha együttműködnek. Ha a Fidesz újra nyer, Orbán Viktor befejezheti megkezdett munkáját, végzetes csapást mérhet a szabad, európai Magyarországra. Ne hagyjuk! Állítsuk meg a Fideszt, állítsuk meg Orbán Viktor illiberális államát! Van tétje a választásoknak, el kell menni szavazni és a változás szövetségét kell támogatni. – írja Fodor Gábor a facebook posztjában.

Forrás: Fodor Gábor facebook oldal / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: