Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A plébános a szószékről megmondta a “megfellebbezhetetlent” múlt vasárnap Hódmezővásárhelyen, amikor is a katolikus szertartást követően László atya magához ragadta a mikrofont, és nyíltan agitált az Isten házában, a Fidesz jelöltje mellett.

Akik ismerik a hódmezővásárhelyi viszonyokat, nem lepődnek meg a történteken.
A város fideszes helytartója, akinek a tudta nélkül a városban semmi érdemleges nem történhet, presztízs kérdést csinál a választásból. A kedves vezető előtti tekintélye forog kockán, nem beszélve arról, hogy a fideszes jelölt vereségének milyen üzenete lenne az áprilisi választások előtt, néhány héttel.

Lázár Jánossal, a néhai Rapcsák András egykori táskahordozójával, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, a Magyar Nemzet készített rövid interjút.
A volt városvezető nem tartja megosztónak a városban kialakult helyzetet:
“Az a jó a demokráciában, hogy mindenki elmondhatja a saját véleményét, és a választópolgárok a fülke magányában majd eldöntik, ki legyen a város polgármestere. Az ő bölcsességükre van bízva. “

Lázár nem titkolta, ha az ellenzéki pártok által támogatott független jelölt legyőzi a Fidesz kiválasztottját, büntiben lesz a város, nem sok jóra számíthat a kormány részéről. Nincs esélye a szövetségkötésnek:

” Ezt Márki-Zay úr kizárta, tekintve, hogy Rákosi Mátyás diktatúrájához hasonlította Orbán Viktor rendszerét. Ez némileg megnehezíti az együttműködést.” / ……/ “Nem a személyes sértettség. Márki-Zay úr meghatározta, hogy ki az ő szövetségese: Gyurcsány Ferenc támogatja. Nem hiszem, hogy nekünk bármi kooperálnivalónk lenne vele.”

Szerinte vízválasztó kérdés: lehet sok mindenben kooperálni, de Gyurcsány Ferenc támogatása kizárja azt, hogy valaki vásárhelyiként a vásárhelyiekkel együttműködjön:
“Az a vásárhelyi, aki elfogadja a korábban a város tönkretételére törekvő Gyurcsány Ferenc támogatását, az én szememben nem vásárhelyi. Egy ilyen jelölttel nincs is miről beszélni a város jövője kapcsán.”
Lázár cáfolta, hogy bármilyen köze lenne, a másik független jelölt indulásához, aki így megoszthatja az ellenzéki voksokat:

“Hernádi Gyula ádáz kampányt szokott ellenem folytatni, most is erre számítok. Korábban háromszor vagy négyszer próbálkozott legyőzni választáson, és nem szokta kímélni sem az én személyemet, sem a Fideszt. Kíváncsi vagyok, hogy a mostani kampányban hogyan fog viselkedni, az eddigi tapasztalatok nem túl biztatók.”

Katolikus templomban történtek, a miniszter számára a szólásszabadság kategóriájába tartoznak:
“Mindenki elmondhatja a véleményét ebben az országban. Azt szeretném, hogy egy katolikus plébánost ne bélyegezzenek meg és ne üldözzenek ezért. Mindegy, mi a véleménye, akkor se üldözzék, ha szidja a kormányt, és akkor se, ha kiáll mellette.”

A maga már megszokott, cinikus módján kikerülte a választ arra a kérdésre, hogy a pártpolitikának helye van-e a templomban:
“ Szólás- és véleményszabadság van.”

Beer Miklós, a váci egyházmegye püspöke azt fogalmazta meg, hogy szerencsétlen volt Németh László nyilatkozata, hiszen egy plébánosnak mindenkit képviselnie kell.
Lázár nem jött zavarba:
“Ez a püspök véleménye volt, amit tiszteletben tartok. Az a kérdés, hogy egy katolikus plébános elmondhatja-e 2018-ban szabadon a véleményét Magyarországon. Aki egy katolikus plébánost számon kér a véleménye miatt, az a véleménynyilvánítás szabadságát próbálja korlátozni. Ha újságíró, akkor is, ha politikus, akkor is.”

Vasárnap a templomból kijövő emberek azt mondták, van egy ember, aki mozgatja a szálakat, akitől mindenki fél, de nem mondják ki a nevét!

Forrás: MagyarNemzet / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: