Lázár keménykedik – csúnya büntit ígért hőn szeretett városának


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A plébános a szószékről megmondta a “megfellebbezhetetlent” múlt vasárnap Hódmezővásárhelyen, amikor is a katolikus szertartást követően László atya magához ragadta a mikrofont, és nyíltan agitált az Isten házában, a Fidesz jelöltje mellett.

Akik ismerik a hódmezővásárhelyi viszonyokat, nem lepődnek meg a történteken.
A város fideszes helytartója, akinek a tudta nélkül a városban semmi érdemleges nem történhet, presztízs kérdést csinál a választásból. A kedves vezető előtti tekintélye forog kockán, nem beszélve arról, hogy a fideszes jelölt vereségének milyen üzenete lenne az áprilisi választások előtt, néhány héttel.

Lázár Jánossal, a néhai Rapcsák András egykori táskahordozójával, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, a Magyar Nemzet készített rövid interjút.
A volt városvezető nem tartja megosztónak a városban kialakult helyzetet:
“Az a jó a demokráciában, hogy mindenki elmondhatja a saját véleményét, és a választópolgárok a fülke magányában majd eldöntik, ki legyen a város polgármestere. Az ő bölcsességükre van bízva. “

Lázár nem titkolta, ha az ellenzéki pártok által támogatott független jelölt legyőzi a Fidesz kiválasztottját, büntiben lesz a város, nem sok jóra számíthat a kormány részéről. Nincs esélye a szövetségkötésnek:

” Ezt Márki-Zay úr kizárta, tekintve, hogy Rákosi Mátyás diktatúrájához hasonlította Orbán Viktor rendszerét. Ez némileg megnehezíti az együttműködést.” / ……/ “Nem a személyes sértettség. Márki-Zay úr meghatározta, hogy ki az ő szövetségese: Gyurcsány Ferenc támogatja. Nem hiszem, hogy nekünk bármi kooperálnivalónk lenne vele.”

Szerinte vízválasztó kérdés: lehet sok mindenben kooperálni, de Gyurcsány Ferenc támogatása kizárja azt, hogy valaki vásárhelyiként a vásárhelyiekkel együttműködjön:
“Az a vásárhelyi, aki elfogadja a korábban a város tönkretételére törekvő Gyurcsány Ferenc támogatását, az én szememben nem vásárhelyi. Egy ilyen jelölttel nincs is miről beszélni a város jövője kapcsán.”
Lázár cáfolta, hogy bármilyen köze lenne, a másik független jelölt indulásához, aki így megoszthatja az ellenzéki voksokat:

“Hernádi Gyula ádáz kampányt szokott ellenem folytatni, most is erre számítok. Korábban háromszor vagy négyszer próbálkozott legyőzni választáson, és nem szokta kímélni sem az én személyemet, sem a Fideszt. Kíváncsi vagyok, hogy a mostani kampányban hogyan fog viselkedni, az eddigi tapasztalatok nem túl biztatók.”Katolikus templomban történtek, a miniszter számára a szólásszabadság kategóriájába tartoznak:
“Mindenki elmondhatja a véleményét ebben az országban. Azt szeretném, hogy egy katolikus plébánost ne bélyegezzenek meg és ne üldözzenek ezért. Mindegy, mi a véleménye, akkor se üldözzék, ha szidja a kormányt, és akkor se, ha kiáll mellette.”

A maga már megszokott, cinikus módján kikerülte a választ arra a kérdésre, hogy a pártpolitikának helye van-e a templomban:
“ Szólás- és véleményszabadság van.”

Beer Miklós, a váci egyházmegye püspöke azt fogalmazta meg, hogy szerencsétlen volt Németh László nyilatkozata, hiszen egy plébánosnak mindenkit képviselnie kell.
Lázár nem jött zavarba:
“Ez a püspök véleménye volt, amit tiszteletben tartok. Az a kérdés, hogy egy katolikus plébános elmondhatja-e 2018-ban szabadon a véleményét Magyarországon. Aki egy katolikus plébánost számon kér a véleménye miatt, az a véleménynyilvánítás szabadságát próbálja korlátozni. Ha újságíró, akkor is, ha politikus, akkor is.”

Vasárnap a templomból kijövő emberek azt mondták, van egy ember, aki mozgatja a szálakat, akitől mindenki fél, de nem mondják ki a nevét!

Forrás: MagyarNemzet / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük