Hatalmas botrány van Juhász Péter pártjában, egy informátor megrázó információkat juttatott el nekünk


Budapest, 2017. december 9. Juhász Péter, az Együtt elnöke (j) és Szigetvári Viktor választmányi elnök a pártjuk országos politikai tanácsának ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón 2017. december 9-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az Együtt elkerülhetetlenül száguld a megsemmisülés felé.

Szerkesztőségünk levelet kapott arról, mi is történt valójában az Együtt listaállító küldöttgyűlésén, melyet változtatás nélkül közlünk:

Tisztelt Szerkesztőség!

Szeretném Önökkel megosztani, hogy az Együtt tegnapi küldöttgyűlése a valóságban egészen máshogy zajlott, mint ahogyan azt a párt a sajtó felé kommunikálta.

Spat Judit, a párt elnökségi tagja és a Váradi András alapítvány kuratóriumi elnöke volt az első, aki lépésre szánta el magát. A tegnapi napon lemondott az elnökségi tagságáról, mert nem szeretné kockáztatni a családi vagyont, egy esetleges 1% alatti listás szereplés esetén. A helyére a küldöttgyűlés nem választott új elnökségi tagot, hanem módosították az alapszabályt úgy, hogy Spat lemondását követően már nem 10, hanem csak 9 tagú lesz az Együtt elnöksége.

Ezután Berkecz Balázs kérte, hogy vegyék fel a lista első 5 helyének valamelyikére (a hangfelvételes ügy miatt egyáltalán nem is szerepelt az eredetileg beterjesztett listán). Szoros szavazásban a nemek kerültek többségbe, Berkecz ezt bizalmi szavazásként értékelte és bejelentette, hogy ezek után kilép az Együtt-ből. Ezt követően legalább 20-an szólaltak fel és arról győzködték Berkecz Balázst, hogy nem mondjon le és ne lépjen ki. Az utolsó hozzászóló Szigetvári Viktor volt, aki szó szerint azt monda: “hogyha kell, térden állva fogok könyörögni, hogy ne menj el és ne baszd el most”. Berkecz ennek hatására meggondolta magát és egyenlőre marad az Együtt tagja és alelnöke is.A harmadik volt Komáromi Zoltán, aki még korábban a párt elnökségének javaslatot terjesztett be, ami szerint legyen Ő a párt miniszterelnök jelöltje és listavezetője is. Az Együtt elnöksége ezt leszavazta, majd a lista 9. helyére “száműzte” Komáromit. A kilépésének ez a valódi oka, nem érezte azt, hogy a párt kellően megbecsüli őt. Ezt monda el a küldöttgyűlésnek, majd távozott.

Mellék epizódként Baranyi Krisztina 5. helyre repítésére is tettek javaslatot (Szigetvári volt a javaslattevő). Ezt azonban szintén leszavazták, Baranyi tüntetőleg távozott a teremből és nem várta meg az ülés végét. Később a Baranyi Krisztát elemi módon elutasító Kóber György kezdeményezte, hogy Ő kerüljön előre a 8. helyre (Baranyi elé). A javaslat elbukott végül.

Mind Berkecz, mind Baranyi az 5. helyre, azaz Pataki Márton helyére pályázott, akinek végül sikerül megfognia a pozícióját, de az látszik, hogy az Együtt körül elfogyott a levegő és bár Szigetvári és Juhász kitartanak és igyekeznek együtt tartani a közösséget, a szorosan mögöttük lévő 2. vonal (valamennyire ismert, médiában szereplő politikusok és elnökségi tagok) elkezdett dezertálni és elkezdték kinyírni egymást. A Kóber vs. Baranyi és a Berkecz vs. Pataki (Pataki decemberben azt képviselte, hogy a hangfelvételes ügy miatt Berkecz Balázst fosszák meg az elnökségi tagságától) és még egyéb konfliktusok éleződnek ki.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük