Csúnyán megjárta Orbán főpropagandistája aki Gyurcsány-ellenes népszavazásba kezdett


Forrás: zárójel
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Bencsik András jobboldali propagandista népszavazási kezdeményezést adott le a Nemzeti Választási Irodához, melyben azt kezdeményezte, vegyék el Gyurcsány Ferenc szavazati jogát.

Nem az a furcsa, hogy egy demokráciában valaki úgy gondolja, hogy meg lehet vonni egy magyar állampolgár szavazati jogát, hanem az, hogy az az ember, aki ilyesmit kitalál még főszerkesztőként működhet. Bencsik a mai napig publicisztikáival mutatja meg jobboldali polgártársainknak merre van az előre.

A jobboldal liblingje az alábbi kérdést adta le az NVI-hez, melyet a testület egyhangúlag utasított el:

“Egyetért-e Ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”

Még sajátjainál is kicsapta mindezzel a biztosítékot. A jobboldali többségű testület, mint ahogyan arról a propeller is beszámolt azzal utasította el ezt a nevetséges kezdeményezést, hogy Bencsik András maga is azt írta egy korábbi vezércikkében, hogy nem a népszavazás megtartása az alapvető célja.

A szervező e magatartása és az, hogy a népszavazást egyetlen ember elleni fellépésként használná, ellentétes a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvével. Ezeken túl a kérdés nem az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozik, mert

a bíróság feladata a büntetőjogi felelősség megállapítása.Mindezt a baloldali elhajlással kevéssé vádolható Patyi András az NVI jobboldali elnöke mondta újságírói kérdésre.

Az NVB határozatában felhívta a figyelmet arra, az alaptörvény szabályozza a választójogból kizártak körét, és ennek alapja minden esetben bírósági határozat. Ha ebben a kérdésben érvényes és eredményes lenne a népszavazás, utána a jogalkotónak a választójogból kizárás szabályait kellene egy konkrét személyre szabottan bővíteni. Márpedig az alaptörvény módosításáról nem lehet népszavazást tartani, ráadásul ez önkényes diszkrimináció lenne a bizottság szerint.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük