Csúnyán megjárta Orbán főpropagandistája aki Gyurcsány-ellenes népszavazásba kezdett


Forrás: zárójel
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Bencsik András jobboldali propagandista népszavazási kezdeményezést adott le a Nemzeti Választási Irodához, melyben azt kezdeményezte, vegyék el Gyurcsány Ferenc szavazati jogát.

Nem az a furcsa, hogy egy demokráciában valaki úgy gondolja, hogy meg lehet vonni egy magyar állampolgár szavazati jogát, hanem az, hogy az az ember, aki ilyesmit kitalál még főszerkesztőként működhet. Bencsik a mai napig publicisztikáival mutatja meg jobboldali polgártársainknak merre van az előre.

A jobboldal liblingje az alábbi kérdést adta le az NVI-hez, melyet a testület egyhangúlag utasított el:

“Egyetért-e Ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”

Még sajátjainál is kicsapta mindezzel a biztosítékot. A jobboldali többségű testület, mint ahogyan arról a propeller is beszámolt azzal utasította el ezt a nevetséges kezdeményezést, hogy Bencsik András maga is azt írta egy korábbi vezércikkében, hogy nem a népszavazás megtartása az alapvető célja.

A szervező e magatartása és az, hogy a népszavazást egyetlen ember elleni fellépésként használná, ellentétes a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvével. Ezeken túl a kérdés nem az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozik, mert

a bíróság feladata a büntetőjogi felelősség megállapítása.

Mindezt a baloldali elhajlással kevéssé vádolható Patyi András az NVI jobboldali elnöke mondta újságírói kérdésre.

Az NVB határozatában felhívta a figyelmet arra, az alaptörvény szabályozza a választójogból kizártak körét, és ennek alapja minden esetben bírósági határozat. Ha ebben a kérdésben érvényes és eredményes lenne a népszavazás, utána a jogalkotónak a választójogból kizárás szabályait kellene egy konkrét személyre szabottan bővíteni. Márpedig az alaptörvény módosításáról nem lehet népszavazást tartani, ráadásul ez önkényes diszkrimináció lenne a bizottság szerint.

 A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük