Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Videó a cikkünkben

A Közös Ország Mozgalom aktivistái narancsszínűre festették az Állami Számvevőszék épületét. Gulyás Márton elmondta: azért jártak el így, mivel az Állami Számvevőszék ma a Fidesz intézménye. „A mai naptól fogva arra biztatok mindenkit, hogy valaki mindennap jöjjön ide, és fesse narancsra az épületet. Az ÁSZ csak azt akarja elérni, hogy a Fidesz politikai ellenfeleit leradírozza.

Az aktivista közölte: felelősséget vállal a tetteiért. Azt remélem, hogy az ÁSZ megérti az üzenetet, és felhagy a szégyenletes tevékenységével. Ha nem, akkor újabb polgártársak újra narancsszínűre festik az Ászt, ami most a Fidesz intézménye – mondta Gulyás Márton.

Gulyás Márton fogvatartása ellen tiltakoztak egy tavalyi akciója után, 2017 áprilisában – Népszava fotó

“Azért jöttünk ma ide, mert a pártállami hatalom a jogállamot szisztematikusan és módszeresen leépítette. Az elmúlt tízéves országvezetés a rendszerváltás utáni időszak legrosszabb kormányzati teljesítménye. Azokat a jogokat és azokat a lehetőségeket amelyeket ez az ország vérrel és verejtékkel vívott ki magának, ez a hatalom felszámolja. Mára oda jutott, hogy saját politikai ellenfeleit és így a demokráciát adminisztratív eszközökkel módszeresen és szisztematikusan gátolja a működésében.

Ez az épület az ÁSZ épülete. Ez az intézmény azért felel, hogy a közélet és az abban résztvevő pártok működése tiszta és átlátható legyen. Soha a rendszerváltás óta ez az intézmény ennek a kötelességének nem felelt meg. Soha a rendszerváltás óta egyetlen egyszer sem emelte fel a szavát a legnyilvánvalóbb csalások és korrupció ellen. Ez az intézmény nem a jogállamot képviseli hanem, az mindenkori hatalom birtokosait. Így jutottunk el mára oda, hogy az ÁSZ a narancsuralom kizárólagos eszköze. Ezért mondta ki a büntetést vitatható és soha be nem mutatott bizonyítékok alapján a narancsuralmat fenyegető politikai pártokkal szemben. Mi, büszke magyar állampolgárok, mi szabadságszertő magyar állampolgárok ezt nem hagyjuk. Nekünk ennek az intézmény dolgozói nem az ellenségeinek. Őket is ennek a szégyenletes helyzet áldozatainak látjuk .

Az ellenünk intézkedő rendőrök ugyanúgy polgártársaink és embertársaink, mint bárki más. Velünk szemben sincs bennünk harag, és mi sem gondolunk rájuk megvetéssel. Ugyanúgy a feladatukat végzik, amikor minket előállítanak és ugyanúgy a legjobb lelkiismeretük szerint járnak el ekkor, mint ahogy tettük azt mi, most, amikor narancsszínűre festettük az Állami Számvevőszéket.

Tettünk erőszakmentes volt, azért tettük, mert szeretjük a hazánkat és szabadságban szeretnénk élni benne. Míg a narancsuralom marad, addig erre nincs lehetőségünk. Az Orbán rezsimet el kell söpörnünk. És ugyanúgy minden olyan rezsimet, ami a jogállam intézményeit fenyegeti és felszámolja. Ezért jöttünk ma ide.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: