Kitudódott ki lesz Románia következő miniszterelnöke – Gurmai Zita az MSZP Nőtagozatának és az Európai Szocialisták Pártja nőszervezetének elnöke már gratulált is


Flag of Romania
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Úgy tűnik nem sokáig marad a Klaus Johannis által kinevezett Mihai Fifort ügyvivő miniszterelnök.

Gratulálok Viorika Dancilanak, hogy Románia következő miniszterelnökének jelölték (a baloldalamon). Viorika testvérpártunk Nőszervezetét vezeti, EP képviselő, a román szocialista delegáció vezetője, a korábbi Nőszervezet vezető Rovana Plumb (jobboldalon) szintén miniszter. – Írja Gurmai Zita a facebook posztjában.

Viorika Dancila, Gurmai Zita és Rovana Plumb (balról jobbra, forrás: Gurmai Zita facebook oldal)

Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt javasolják miniszterelnöknek a kormányzó román szociáldemokraták a hivatalából távozó Mihai Tudose helyére.

Viorica Dăncilă eddigi legmagasabb politikai tisztsége a PSD Teleorman megyei nőszervezetének, valamint a Videle városi szervezet elnöki posztja volt, ugyanakkor 2015-től irányítja a kormánypárt országos nőszervezetét. Kinevezése esetén ő lehet Románia első női miniszterelnöke. – írja a kronika.ro – ahol a cikk teljes terjedelmében olvasható

Viorika Dancila EP képviselő, Románia leendő miniszterelnöke

Forrás: Facebook / kronika.ro / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük