Döbbenetes lépésre szánta el magát az MSZP sikerpolgármestere – keményen nekiment a hatalomnak


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere nem akármilyen lépést tett. Joggal lehetünk ismét nagyon büszkék rá.

Kispest szocialista polgármestere fantasztikus dolgot tett ismét, Gajda Péter ezúttal kitűzte a Székely zászlót a Polgármesteri Hivatalra, Mihai Tudose az európai politikában megengedhetetlen kijelentései miatti tiltakozása jeléül.Az ügy előzménye, hogy a román miniszterelnök nem átallotta azt mondani, hogy: HA A SZÉKELYFÖLDI INTÉZMÉNYEKRE KITESZIK A SZÉKELY ZÁSZLÓT, AKKOR AZOK IS LÓGNI FOGNAK AKIK KITETTÉK AZT.

Mihai Tudose román miniszterelnök kijelentése teljességgel felháborító és elfogadhatatlan. Porcsalmi Bálint, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöke a nyilatkozat visszavonására, és bocsánatkérésre szólította fel a miniszterelnököt,miután az megfenyegette a székelyföldi magyar közösséget.

Borboly Csaba, aki a székelyföldi Hargita megye önkormányzatát vezeti ezeket mondta Tudose nyilatkozata után: “Márpedig a székely zászló identitásunk kifejezésének egyik fő eleme, amelyről nem mondunk le.”

Jelentőségteljes, hogy a székely zászló használata révén nem egy magyar állami szimbólum tűnik fel Romániában mint a helyi magyarok szimbóluma, s így a románok nem téveszthetik össze a székelyek autonómiaigényét az 1945 utáni európai békerendszerbe nem illeszkedő vélt magyar területi revizionizmussal.

Mindenesetre olybá tűnhet, Tudose miniszterlnök úr nincsen tisztában sem a történelemmel, sem a székelyföldi magyarság szimbólumaival. Miután 2012-ben az RMDSZ kiesett a román parlamentből, a hatalom egyre inkább zaklatni kezdte a zászlót kitűző székelyföldi közintézmények, iskolák vezetőit, és ez ellen tiltakozva még többen tűzték ki azt.
Az lenne a minimum elvárható egy XXI. századi, európai politikustól, hogy minden erdélyi magyar embertől kérjen bocsánatot.

Itthon is remélhetőleg sokan követik majd Gajda Péter szocialista polgármester példáját.


 

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük