Döbbenetes lépésre szánta el magát az MSZP sikerpolgármestere – keményen nekiment a hatalomnak


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere nem akármilyen lépést tett. Joggal lehetünk ismét nagyon büszkék rá.

Kispest szocialista polgármestere fantasztikus dolgot tett ismét, Gajda Péter ezúttal kitűzte a Székely zászlót a Polgármesteri Hivatalra, Mihai Tudose az európai politikában megengedhetetlen kijelentései miatti tiltakozása jeléül.

Az ügy előzménye, hogy a román miniszterelnök nem átallotta azt mondani, hogy: HA A SZÉKELYFÖLDI INTÉZMÉNYEKRE KITESZIK A SZÉKELY ZÁSZLÓT, AKKOR AZOK IS LÓGNI FOGNAK AKIK KITETTÉK AZT.

Mihai Tudose román miniszterelnök kijelentése teljességgel felháborító és elfogadhatatlan. Porcsalmi Bálint, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöke a nyilatkozat visszavonására, és bocsánatkérésre szólította fel a miniszterelnököt,miután az megfenyegette a székelyföldi magyar közösséget.

Borboly Csaba, aki a székelyföldi Hargita megye önkormányzatát vezeti ezeket mondta Tudose nyilatkozata után: “Márpedig a székely zászló identitásunk kifejezésének egyik fő eleme, amelyről nem mondunk le.”

Jelentőségteljes, hogy a székely zászló használata révén nem egy magyar állami szimbólum tűnik fel Romániában mint a helyi magyarok szimbóluma, s így a románok nem téveszthetik össze a székelyek autonómiaigényét az 1945 utáni európai békerendszerbe nem illeszkedő vélt magyar területi revizionizmussal.Mindenesetre olybá tűnhet, Tudose miniszterlnök úr nincsen tisztában sem a történelemmel, sem a székelyföldi magyarság szimbólumaival. Miután 2012-ben az RMDSZ kiesett a román parlamentből, a hatalom egyre inkább zaklatni kezdte a zászlót kitűző székelyföldi közintézmények, iskolák vezetőit, és ez ellen tiltakozva még többen tűzték ki azt.

Az lenne a minimum elvárható egy XXI. századi, európai politikustól, hogy minden erdélyi magyar embertől kérjen bocsánatot.

Itthon is remélhetőleg sokan követik majd Gajda Péter szocialista polgármester példáját.

 

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük