Csúnyán megütötte a bokáját a magyargyalázó román miniszterelnök – a baloldal a legsúlyosabb büntetèst mèrte rá


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Isten nem ver bottal szokták mondani. Ez történt a szomszédban is. Kiszivárgott a meglepő hír.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága megvonta a bizalmat a miniszterelnöktől.

Ugye emlékszünk?
Mihai Tudose 2018. január 10-én akasztással fenyegette meg azokat, akik kiteszik helyi intézményekre a székely zászlót.
 „ Ha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak, akik kitették azt. ” – Mihai Tudose
Romania’s Prime Minister Mihai Tudose

Amikor arról kérdezték, hogy miként veszítette el ilyen hamar a PSD bizalmát, Mihai Tudose azt felelte: “A párt úgy döntött, hogy egy más kormányra, egy más hozzáállásra van szükség. Mindenen lehet javítani. Én nem akartam megosztani a pártot”. A távozó miniszterelnök elismerte, hogy részben őt terhelheti a felelősség. “Lehet, hogy részben az én hibám. Így döntött a párt. Én vállalom, a végrehajtó bizottság nevezett ki, a végrehajtó bizottság most azt mondta, hogy ennél jobbra van szükség”- fejtegette Tudose.Mihai Tudose bejelentette lemondását a testület hétfői ülésén. Az ügyvivő kormányfő várhatóan Paul Stănescu fejlesztési miniszter lesz – számoltak be a hírtelevíziók.

Több miniszter lemond

A HotNews értesülései szerint a Tudosek-kormány több tagja szintén lemond: Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettes, Marius Nica (európai alapok), Felix Stroe (szállításügy), Mircea Titus Dobre (turizmus) és várhatóan Lucian Romascanu (kultúra) is.

Paul Stănescu lesz az ügyvivő miniszterelnök

A PSD vezetőségi üléséről kiszivárgó információk szerint Paul Stănescu fejlesztési miniszter lesz az ügyvivő kormányfő.
Dragnea a pártra bízza a döntést a kormányfőjelöltről

A PSD vezetőségi ülése utáni sajtótájékoztatóján Liviu Dragnea pártelnök bejelentette: a keddi végrehajtó bizottsági ülésen nem javasol majd miniszterelnök-jelöltet, hanem a testületre bízza a döntést, amelyet maga is felvállal majd. A politikus azzal érvelt, hogy „nincs szerencséje” a kormányfőjelölésekkel. Ezzel arra utalt, hogy korábban a szintén utólag megbuktatott Sorin Grindeanut és Mihai Tudosét is maga javasolta miniszterelnöknek. – írja a maszol.roTégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük