Csúnyán megütötte a bokáját a magyargyalázó román miniszterelnök – a baloldal a legsúlyosabb büntetèst mèrte rá


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Isten nem ver bottal szokták mondani. Ez történt a szomszédban is. Kiszivárgott a meglepő hír.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága megvonta a bizalmat a miniszterelnöktől.

Ugye emlékszünk?
Mihai Tudose 2018. január 10-én akasztással fenyegette meg azokat, akik kiteszik helyi intézményekre a székely zászlót.
 „ Ha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak, akik kitették azt. ” – Mihai Tudose
Romania’s Prime Minister Mihai Tudose

Amikor arról kérdezték, hogy miként veszítette el ilyen hamar a PSD bizalmát, Mihai Tudose azt felelte: “A párt úgy döntött, hogy egy más kormányra, egy más hozzáállásra van szükség. Mindenen lehet javítani. Én nem akartam megosztani a pártot”. A távozó miniszterelnök elismerte, hogy részben őt terhelheti a felelősség. “Lehet, hogy részben az én hibám. Így döntött a párt. Én vállalom, a végrehajtó bizottság nevezett ki, a végrehajtó bizottság most azt mondta, hogy ennél jobbra van szükség”- fejtegette Tudose.

Mihai Tudose bejelentette lemondását a testület hétfői ülésén. Az ügyvivő kormányfő várhatóan Paul Stănescu fejlesztési miniszter lesz – számoltak be a hírtelevíziók.

Több miniszter lemond

A HotNews értesülései szerint a Tudosek-kormány több tagja szintén lemond: Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettes, Marius Nica (európai alapok), Felix Stroe (szállításügy), Mircea Titus Dobre (turizmus) és várhatóan Lucian Romascanu (kultúra) is.

Paul Stănescu lesz az ügyvivő miniszterelnökA PSD vezetőségi üléséről kiszivárgó információk szerint Paul Stănescu fejlesztési miniszter lesz az ügyvivő kormányfő.

Dragnea a pártra bízza a döntést a kormányfőjelöltről

A PSD vezetőségi ülése utáni sajtótájékoztatóján Liviu Dragnea pártelnök bejelentette: a keddi végrehajtó bizottsági ülésen nem javasol majd miniszterelnök-jelöltet, hanem a testületre bízza a döntést, amelyet maga is felvállal majd. A politikus azzal érvelt, hogy „nincs szerencséje” a kormányfőjelölésekkel. Ezzel arra utalt, hogy korábban a szintén utólag megbuktatott Sorin Grindeanut és Mihai Tudosét is maga javasolta miniszterelnöknek. – írja a maszol.ro


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük