Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ekkora kamut még a Fidesztől is fájdalmas benézni.

Ami azt illeti ezt benéztem, nem kicsit nagyon. Azt gondoltam, hogy ha valami ciki lehet ennek a rendszernek hát az a Dél-Pesti Kórház felújítása.

Aki nem emlékszik a történetre: Közel egy évvel ezelőtt a Bors számolt be róla, hogy egy holttestre bukkantak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet egyik emeleti mosdójában. A Blikk úgy tudja: a kilencedik emeleten, a koraszülött osztálytól nem messze lévő mellékhelyiségben talált tetem több napja lehetett már ott.

A budapestiek által csak “Vértepsinek” hívott kórház teljes felújjítását jelentették be nemrégiben a döntéshozók.

A LőrincMagazin információi szerint azonban mindez hatalmas átverés. Mint ahogyan a lap fogalmaz:

Ordas nagy kamu a Dél-Pesti Kórház 30 milliárdos felújítása!

Saját minisztere, Balogh Zoltán leplezte le a fideszes Kucsák László hazugságát. A 40 milliós rejtvényéről elhíresült fideszes képviselő azt állította, 30 milliárd forintból újul meg hamarosan a Dél-Pesti Kórház. De kiderült, ebből semmi nem igaz.

Balogh Zoltán emberi erőforrások miniszterétől azt kérdezték a Parlamentben, hogy konkrétan milyen fejlesztéseket tartalmaz a Jahn Ferenc Kórház felújítására szánt “30 milliárd forint”. A miniszter válaszából kiderült, hogy 2017-18- ban mindössze 1,7 milliárd forintot szán a kormány az intézmény kisebb, évek óta esedékes munkálataira.

Az ügyben kerestük Kucsák Lászlót, hogy megtudjuk, miért tájékoztatta félre a kerület lakosságát. Kucsák László ezúttal sem válaszolt a megkeresésünkre.

 

Budapest egy jó része, valamint Pest megye déli része is ehhez a kórházhoz tartozik, ahol mondanunk sem kell annyira tarthatatlan állapotok vannak, hogy nemrég egy teljes osztálynyi dolgozó mondott fel a kórháznál. Ha igaz, hogy valóban átverés a felújítás azzal nem kevesek haragját válthatta ki a Fidesz.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: