Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

10 pontos kérdést tett fel Bokros Lajos a Modern Magyarország Mozgalom elnöke tegnapi Facebook posztjában

MIT KERES A MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRI VAGYON
AZ MNB MÉRLEGÉBEN?
Több újságíró ráharapott arra a hírre, hogy a magánnyugdíjpénztári vagyon megvan: valahol szerepel az MNB mérlegében. Persze nem könnyű azt megtalálni, szóltak a híradások, mert a jegybank ügyesen eldugta.
Matolcsy nagyfőnök kevélyen kijelentette, minden jól van elszámolva. Pénzügyileg, számvitelileg és jogilag egyaránt. Erre aztán abbamaradt az újságírói kutakodás.

Felelősségem teljes tudatában kijelentem: nem jól van ez így. Ha szerepel az elkobzott vagyon az MNB mérlegében, akkor az nem szakszerű, de még csak nem is törvényes. Ha nem szerepel, akkor pedig máshol kellene azt megtalálni – mégpedig az állam vagyonát kimutató mérlegben!
Ha a Fidesz-kormány által elkobzott magánnyugdíjpénztári vagyont felhasználták az államadósság csökkentésére, akkor az immár semmilyen mérlegben nem szerepelhet.

Nem kell a kedves olvasónak szakembernek lenni ahhoz, hogy ezt megértse. Két lépésről van szó. A magánnyugdíjpénztári vagyon elvonása megnövelte az államháztartás (és nem a jegybank) mérlegében az állam vagyonát. Ha valóban történt adósság-törlesztés, akkor a mérleg két oldala csökkent. Ez a második lépés. Ennek nyomán kevesebb mind a vagyon, mind az adósság. Az állam vagyonának nettó értéke a második lépésben nem változott.

Ha az ellopott tőkevagyont nem használták fel az államadósság csökkentésére, akkor annak meg kell lenni az állam vagyonmérlegének eszköz oldalán. Csakhogy a nemzeti szégyen kormánya nem készít és nem hoz nyilvánosságra állami vagyonmérleget. Így az állampolgár nem tudhatja, hová tűnt az ő magánvagyonából elkobzott állami vagyon.

Szóval egyszerű belátni, hogy a dolog se nem szakszerű, se nem törvényes. Hiába, a lopást nehéz jól elszámolni.
A Modern Magyarország Mozgalom, ha kormányra kerül, akkor visszaadja az elkobzott vagyont jogos tulajdonosainak. Helyreállítjuk a jogállamot és az elkobzás előtti vagyoni állapotokat. Muszáj lesz, mert a magánnyugdíj pénztárak rendszerére abszolút szükség van.

Fogyó és öregedő népességű országban, ahol ráadásul az adócsalás nemzeti sport, a társadalombiztosítás egyedül sohasem lesz képes kielégítő nyugdíjat fizetni az időseknek.
Vegyétek észre, ez az igazi nyugdíjreform. Minden más javaslat a költségvetési egyensúly szétrombolása, felelőtlen populista ígérgetés, olcsó hazugság.
Kedves polgártársam, gondolj erre, amikor a jövődről döntesz!
Bokros Lajos
elnök
Modern Magyarország Mozgalom

Forrás: Facebook


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: