Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magára talált az MSZP minden jel szerint.

Tagadhatatlan az ősszel még nem nagyon találták a hangot a szocialisták. Botka kihullásával és az elhúzódó szövetségi tárgyalásokkal nem igazán tudtak felmutatni értékelhető politikai terméket.

Senki nem gondolta, hogy pár hónap alatt azonban összeszedi magát a párt. De az MSZP-nek sikerült, nem is akárhogy! Leigazolták Karácsony Gergelyt, a demokratikus ellenzék legnépszerűbb alakját, megerősítették a pártot német kampánystratégákkal és már elő is álltak a kampány eddigi legerősebb ügyével.

Az MSZP harcot indított az Orbán-rendszer talán legfelháborítóbb igazságtalansága ellen, nekimennek a kórházi várólistáknak.

Petíciót indított ugyanis az MSZP és a párt társult ifiszervezete a Societas a magyar egészségügy érdekében. Információink szerint a tegnap indított kezdeményezést máris több ezren írták alá, de nyílván a nyomásgyakorláshoz minél több aláírást kell szereznie a pártnak.

Mint ahogyan az MSZP és a párt ifjúsági szervezete fogalmaz:

A magyar egészségügy mára ezer sebből vérzik. Probléma mértékét az mutatja a legjobban, hogy bizonyos vizsgálatokra több hónapot, akár fél évet is várni kell. Ez azt eredményezni, hogy vagy a gyógyulási folyamat elhúzódik vagy fizetős egészségügyben végeztetik el a betegek a vizsgálatokat, miközben tisztességesen fizetik a TB-t.

Ez tarthatatlan!

Ezért kezdeményezzük, hogy az állam mondja ki és garantálja azt, hogy egyetlen állampolgárának se kelljen 2 hétnél több időt várnia a szükséges vizsgálatainak elvégzésére.

A kezdeményezést itt tudja aláírni (kattintson)

http://varolistanem.hu/alairom/

Ez talán a legfájdalmasabb téma, nem csak az Orbán-rendszernek, hanem mindenkinek! Tarthatatlan, hogy mára ott tartunk, hogy a legkisebb beavatkozásokra, a legfontosabb diagnosztikai eljárásokra is heteket, hónapokat kell várni.

Sok esetben ez egyébként nem is pénz kérdése, hanem szervezési kérdés, de ha pénz kérdése is lenne: hogy a nyavajába fordulhat elő, hogy a 21. században, ahol tudjuk, hogy a legfontosabb hogy a kórokat minél előbb felfedezzék és megkezdődhessen a kezelésük, elviselhetetlenül hosszú várólistákat kell kivárniuk a betegeknek.

Hogy világos legyen a képlet, itt emberéletekről van szó. Az MSZP megindult, az eddigi legjobb, legtámogathatóbb petícióval.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: