Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha valaki azt hinné zsidózás vagy cigányozás az téved, sokkal kellemetlenebb ügy ez!

Régóta próbálja Vona Gábor átmaszkírozni pártját, hol vizslakölykökkel, hol hanukaüzenetekkel, hol pedig azzal, hogy mennyire kormányellenes is a Jobbik. Csak hát az a baj, hogy minderre sok bizonyítékot még nem szolgáltatott a kisebbik jobboldali párt vezére, nem úgy az ellenkezőjére.

Sőt mi több, a Jobbik, aki ma magát Orbán legfőbb ellenfelének tartja bizony mindent megtett annak érdekében, hogy a Fidesz hatalomra kerüljön.

Itt azonban nem csak holmi kollaboralgatásról van szó a Fidesszel hanem kő keményen a Jobbik célkitűzése az volt, hogy alakuljon Fidesz-kormány kiegészülve a Jobbikkal. Erre szerveződött, ennek a célnak rendelte alá minden erőforrását a Jobbik.

Sokan emlékezhetünk az első Orbán-kormány hőstetteire, mint az Ezüsthajó vagy Kaya Ibrahimék története. Úgy gondolom nem véletlen, hogy 2002-ben az emberek vasvillával kergették el az Orbán-kormányt. Nem úgy gondolták azonban Vonáék.

Mielőtt konkrétumokra térnék rá, beszéljünk egy pillanatig a Jobbik páttá vallása előtti időszakról, amelyben a Jobbik mint ifjúsági szervezet, olyan nemes célkitűzésekkel rendelkezett, mint hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a Fidesz hatalmon tudjon maradni.

Éppen erről a küzdelemről számol be a Jobbik által készített dokumentumfilm is, melyben  Szabó Gábor jelenlegi pártigazgató arról beszél, hogy:

kapartuk az ajtót 10 körömmel, hogy mi is tehessünk valamit azért, hogy vissza ne jöjjenek a kommunisták 2002-ben, hanem a Fidesz tudjon tovább kormányozni

Jobbik: kapartuk az ajtót, hogy tudjon a Fidesz kormányozni

Jobbik: kapartuk az ajtót, hogy tudjon a Fidesz kormányozni – Coub – The Biggest Video Meme Platform by BalraMagyar

A Fideszt elkergették az emberek, a MIÉP-et pedig a történelem szemétdombjára küldték a magyar választók. Így alakult az, hogy 2003-ban az a Jobboldali Ifjúsági Közösség, amely korábban nem csak hogy kampányolt a kormányváltás előtti jobboldali pártoknak de egyetemekre szervezett előadásokat mind a Fidesz, mind a MIÉP politikusainak kénytelen volt párttá alakulni.

2006-ban a MIÉP-el közösen indultak a választásokon, MIÉP-Jobbik Harmadik út néven. Érdemes elővenni azokat a plakátokat, amelyeket a Jobbik készített akkor:

Ez a plakát azt ábrázolja, hogy 2006-ban hatalomra segíthető a Fidesz méghozzá oly módon, hogy a Jobbik és a Miép egy amolyan jobboldali SZDSZ-ként a Fidesz koalíciós partnereként hatalomra segíti Orbán Viktort és politikustársait.

Ez a cseppet sem titkolt cél szerepelt a Jobbik minden jelöltjének szórólapján.

És hogy mindehez kik adták a nevüket? Ma is vezető Jobbikosok, úgy mint például:

  • Staudt Gábor – a Jobbik főpolgármester jelöltje 2014-ben
  • Gyüre Csaba – parlamenti képviselő, Jobbik
  • Z Kárpát Dániel – Jobbik alelnök
  • Bana Tibor – Jobbik frakcióigazgató
  • Szabó Gábor – pártigazgató
  • és még sokan mások

Nos, úgy áll a helyzet, hogy ezek a ma Jobbikának is vezető politikusai egy olyan politikát vittek első alkalommal a választók elé, melyben új SZDSZ-ként a jobboldalon segítették volna hatalomra a Fideszt.

Minderre a választók 3%-a mondott csupán igent. Az előző vezetést menesztették és pártelnökké választották Vona Gábort. Azonban nem a két szép szeméért, hanem mert mint ahogy arról egy TV műsorban Nagy Ervin a Jobbik korábban vezető politikusa is beszél, hogy Vona a fideszes kapcsolatai miatt lehetett elnök:

Hogy végre egy olyan ember kerüljön a Jobbik élére, akinek kitűnő kapcsolatai vannak Orbán Viktorral és a Fidesszel

Miért választották Vona Gábort a Jobbik elnökének?

Miért választották Vona Gábort a Jobbik elnökének? – Coub – The Biggest Video Meme Platform by BalraMagyar

Nem kétséges, Vona aki egy polgári körben ült Orbán Viktorral, mindent szempontból tökéletes volt a Fidesz fiókpártjának vezetésére.

Aztán 2006-ban az Öszödi beszéd kirobbanása után, azokban a napokban mikor Budapest utcái pokollá váltak a Jobbik vitte ki az utcára a legtöbbeket és a Jobbik környéki figurák voltak azok, akik éjt nappallá téve tüntettek a kormány ellen, előkészítve a terepet a Fidesznek, akik fehér lovon bemasíroztak a hatalomba.

Vonáék pedig végre valahára parlamenti erővé válhattak és a legtöbb kérdésben együtt is működtek a Fidesszel egészen a közelmúltig, ahol a letelepedési kötvények ürügyén átnyargaltak az ellenzéki oldalra.

Nekünk meg szépen el kellene hinnünk, hogy most már Orbán ellenzéke…..


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: