Olyan dokumentumok kerültek elő a Jobbik múltjából, amelyet Vona Gábor nem fog tudni kimagyarázni


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ha valaki azt hinné zsidózás vagy cigányozás az téved, sokkal kellemetlenebb ügy ez!

Régóta próbálja Vona Gábor átmaszkírozni pártját, hol vizslakölykökkel, hol hanukaüzenetekkel, hol pedig azzal, hogy mennyire kormányellenes is a Jobbik. Csak hát az a baj, hogy minderre sok bizonyítékot még nem szolgáltatott a kisebbik jobboldali párt vezére, nem úgy az ellenkezőjére.

Sőt mi több, a Jobbik, aki ma magát Orbán legfőbb ellenfelének tartja bizony mindent megtett annak érdekében, hogy a Fidesz hatalomra kerüljön.

Itt azonban nem csak holmi kollaboralgatásról van szó a Fidesszel hanem kő keményen a Jobbik célkitűzése az volt, hogy alakuljon Fidesz-kormány kiegészülve a Jobbikkal. Erre szerveződött, ennek a célnak rendelte alá minden erőforrását a Jobbik.

Sokan emlékezhetünk az első Orbán-kormány hőstetteire, mint az Ezüsthajó vagy Kaya Ibrahimék története. Úgy gondolom nem véletlen, hogy 2002-ben az emberek vasvillával kergették el az Orbán-kormányt. Nem úgy gondolták azonban Vonáék.

Mielőtt konkrétumokra térnék rá, beszéljünk egy pillanatig a Jobbik páttá vallása előtti időszakról, amelyben a Jobbik mint ifjúsági szervezet, olyan nemes célkitűzésekkel rendelkezett, mint hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a Fidesz hatalmon tudjon maradni.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Éppen erről a küzdelemről számol be a Jobbik által készített dokumentumfilm is, melyben  Szabó Gábor jelenlegi pártigazgató arról beszél, hogy:


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

kapartuk az ajtót 10 körömmel, hogy mi is tehessünk valamit azért, hogy vissza ne jöjjenek a kommunisták 2002-ben, hanem a Fidesz tudjon tovább kormányozni

Jobbik: kapartuk az ajtót, hogy tudjon a Fidesz kormányozni

Jobbik: kapartuk az ajtót, hogy tudjon a Fidesz kormányozni – Coub – GIFs with sound by BalraMagyar

A Fideszt elkergették az emberek, a MIÉP-et pedig a történelem szemétdombjára küldték a magyar választók. Így alakult az, hogy 2003-ban az a Jobboldali Ifjúsági Közösség, amely korábban nem csak hogy kampányolt a kormányváltás előtti jobboldali pártoknak de egyetemekre szervezett előadásokat mind a Fidesz, mind a MIÉP politikusainak kénytelen volt párttá alakulni.

2006-ban a MIÉP-el közösen indultak a választásokon, MIÉP-Jobbik Harmadik út néven. Érdemes elővenni azokat a plakátokat, amelyeket a Jobbik készített akkor:

Ez a plakát azt ábrázolja, hogy 2006-ban hatalomra segíthető a Fidesz méghozzá oly módon, hogy a Jobbik és a Miép egy amolyan jobboldali SZDSZ-ként a Fidesz koalíciós partnereként hatalomra segíti Orbán Viktort és politikustársait.

Ez a cseppet sem titkolt cél szerepelt a Jobbik minden jelöltjének szórólapján.

És hogy mindehez kik adták a nevüket? Ma is vezető Jobbikosok, úgy mint például:

  • Staudt Gábor – a Jobbik főpolgármester jelöltje 2014-ben
  • Gyüre Csaba – parlamenti képviselő, Jobbik
  • Z Kárpát Dániel – Jobbik alelnök
  • Bana Tibor – Jobbik frakcióigazgató
  • Szabó Gábor – pártigazgató
  • és még sokan mások

Nos, úgy áll a helyzet, hogy ezek a ma Jobbikának is vezető politikusai egy olyan politikát vittek első alkalommal a választók elé, melyben új SZDSZ-ként a jobboldalon segítették volna hatalomra a Fideszt.

Minderre a választók 3%-a mondott csupán igent. Az előző vezetést menesztették és pártelnökké választották Vona Gábort. Azonban nem a két szép szeméért, hanem mert mint ahogy arról egy TV műsorban Nagy Ervin a Jobbik korábban vezető politikusa is beszél, hogy Vona a fideszes kapcsolatai miatt lehetett elnök:

Hogy végre egy olyan ember kerüljön a Jobbik élére, akinek kitűnő kapcsolatai vannak Orbán Viktorral és a Fidesszel

Miért választották Vona Gábort a Jobbik elnökének?

Miért választották Vona Gábort a Jobbik elnökének? – Coub – GIFs with sound by BalraMagyar

Nem kétséges, Vona aki egy polgári körben ült Orbán Viktorral, mindent szempontból tökéletes volt a Fidesz fiókpártjának vezetésére.

Aztán 2006-ban az Öszödi beszéd kirobbanása után, azokban a napokban mikor Budapest utcái pokollá váltak a Jobbik vitte ki az utcára a legtöbbeket és a Jobbik környéki figurák voltak azok, akik éjt nappallá téve tüntettek a kormány ellen, előkészítve a terepet a Fidesznek, akik fehér lovon bemasíroztak a hatalomba.

Vonáék pedig végre valahára parlamenti erővé válhattak és a legtöbb kérdésben együtt is működtek a Fidesszel egészen a közelmúltig, ahol a letelepedési kötvények ürügyén átnyargaltak az ellenzéki oldalra.

Nekünk meg szépen el kellene hinnünk, hogy most már Orbán ellenzéke…..


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük