TÍZ MAGYAR VICC, MELYEKET A FIDESZ POLITIKÁJA IHLETETT


MTI Fotó: Kovács Attila
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Bréking: A Fidesz elérte a magyar politikai vicc újjászületését, amihez azért elég rendesen kellett kalapálnia a népet az utóbbi öt évben. Lassan olyan jellegű vicckultúra kezd kialakulni hazánkban, mint amilyen a Rákosi- vagy a Kádár-korszakban volt jellemző. A nép egyszerű gyermekei nem kímélik sem a legfőbb pártvezetőt, sem a hatalmon lévő pártot. Íme egy kis válogatás a teljesség igénye nélkül.

Kép: NÉGYmadár

Vicceiben él a nemzet. Olyan országokra jellemző a politikai vicc burjánzása, ahol az emberek még nem félnek annyira az államhatalomtól, hogy ne mernék egymást felvidítani a piacon, utcán, kávéházban egy-egy ütős poénnal. A rendszerváltást követő húsz évben majdnem kihalt a magyar politikai vicc, ami annak a jele, hogy a problémák ellenére nem táplált olyan ellenszenvet a nép a politikai elittel szemben, mint most. A passzív ellenállás ilyen megnyilvánulása ellen sem a cenzúra, sem a megfélemlítés, sem a tiltás nem megfelelő eszköz, így szájról szájra terjednek az olyan viccek, mint például az alábbi:

1. Orbán vigyáz a demokráciánkra, Kövér a parlamentarizmusunkra, Schmitt az anyanyelvünkre, Pintér a törvényességünkre, Stumpf az alkotmányosságunkra, Polt a jogainkra, Szijjártó a külügyünkre, Matolcsy a pénzünkre, Selmeczi a nyugdíjainkra… a kecske pedig a káposztánkra. Ugyan mi bajunk lehetne már?

Az „unokák nélküli ország” egyik szomorú igazsága elevenedik meg a következő poénban:

2. Csomagol a hosszú külföldi munkára induló magyar, egy barátja segít neki a pakolásban. Az egyik bőröndben meglát egy Orbán-képet, rá is förmed a barátjára: – Ez meg mit keres itt? – Ha honvágyam lenne, elég ránéznem…

Schmitt Pál már régen lemondott a köztársasági elnöki posztjáról, ám a nemzet sportolóját azóta is előszeretettel „froclizzák” a viccfaragók:

3. A Nemzet Golyóstollának szeretettel: Ne gondolkodj! Ha gondolkodtál, ne mondd el! Ha elmondtad, ne írd le! Ha leírtad, ne írd alá! Ha aláírtad, ne csodálkozz…

Kép: NÉGYmadár


Természetesen Paks II is megkapja a magáét:

4. Az orbáni Magyarországon: A növényektől türelmet, az állatoktól emberséget tanulhatunk. “Ha a pofázásra generátort lehetne kötni, a Fidesz egymaga kiválthatná a paksi atomerőművet”

A sanyarú szociális helyzet ihlette az alábbi gyöngyszemet:

5. 2012-ben Magyarországon: – Mi volt régebben, tojás vagy tyúk? – Régebben minden volt: tojás is, tyúk is!

Egy kissé durva poén a miniszterelnökről:

6. Orbán látogatást tesz a Vatikánban. Ahogy találkozik a pápával, az kezet csókol neki. A körülötte levő bíborosok ezen teljesen felháborodnak: – Na de Szentatyám, ez azért túlzás…! Mire a pápa: – Ti csak ne szóljatok… ez az ember olyan, mint Jézus Krisztus! A bíborosok megrökönyödve kérdezik: – Hogyhogy? Erre a pápa: Istállóban született, barmok között él, akik imádják, és százezrek várják a mennybemenetelét…

Egy klasszikus öreg nénis, galambos, szaros vicc, amely elküldi az egész politikai elitet gyufáért:

7. Két öreg néni eteti a galambokat. Így szól az egyik: – Ezek a galambok, olyanok, mint a politikusok. – Miért?- kérdi a másik. – Mert amíg lent vannak a földön, addig a kezünkből esznek, aztán ahogy felkerülnek csak szarnak a fejünkre.

poen.jpgKép: NÉGYmadár

A közmunka is komoly ihletet adott a viccszerzőknek:

8. A közmunkaprogram keretében, a munkanélküli állatok tornapályát építenek az erdőben. A nyuszi talicskázza a sódert, a róka vizet hord, a farkas keveri a betont, a medve döngöli az alapot, a sün támasztja a zsalufákat, amiket a bagoly szögez össze. Egyedül a ló lustálkodik egész nap egy fa alatt. Az állatok felháborodva reklamálnak: – Ide figyelj, te ló! Ez mindnyájunk közös ügye, te miért lustálkodsz? Te miért nem veszel részt a munkánkban? Mire a ló: Amit ti ezért kaptok, az nekem születésem óta itt áll a lábam között.

Egy nagyon rövid, ám ütős vicc:

9. Hogy hívják a kisnyugdíjast a piacon? Szárny és fejvadász.

És végül egy sistergős, ám nagyon belevaló poén:

10. Szeretem a választási kampányokat – mondja egy választópolgár – Ilyenkor tele vannak a kandeláberek Fideszes politikusokkal.

Forrás: Szeka blog


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük