Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Valami nagyon megindult az ellenzéki oldalon, méghozzá olyan dolog, ami visszaadja a hitet a baloldali ellenzéknek!

Megdöbbentő nevek álltak ma ki egy nyílt levélben Karácsony Gergely, miniszterelnök-jelölt mellett. Egyre többen támogatják Orbán legesélyesebb kihívóját. – adja hírül HírHugó, a vezető ellenzéki véleményblogger.

Alig pár hete annak, hogy megköttetett az MSZP és Karácsony Gergely frigye teljesen felrobbantotta az ellenzéki erőviszonyokat. Erről tanúskodik az is, hogy ma 18 igen neves közéleti szereplő is kifejezte: Ők bizony Karácsony Gergelyt támogatják.

Kormányváltást, együttműködést, megújulást! Legyen Karácsony Gergely az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje!- adták ezt a címet levelüknek.

Aki felelősséget érez Magyarország sorsáért, most nem maradhat néma. Ki kell mondanunk: a huszonnegyedik órában vagyunk. Sorsdöntő, hogy 2018-ban képesek leszünk-e új irányt szabni a jövőnknek. Hazánknak kormányváltásra van szüksége- írják

Az is kifejtik, hogy szerintük meg kell teremteni a demokratikus pártok és az állampolgárok minél szélesebb körű, szoros együttműködését. Most félre kell tenni az egyéni- és pártérdekeket, hogy végre megvalósulhasson a közérdek: a kormányváltás. Eljött az együttműködés és a közös cselekvés ideje!

Úgy látják az értelmiségiek, hogy a demokratikus pártok nagy többsége képes és kész a közös munkára, de hiányzik a megállapodás és hiányzik egy közösen támogatott, hiteles vezető. Olyan ember, aki nemcsak tehetséges és tisztességes, de van mögötte politikai tudás, tapasztalat és teljesítmény, és aki képes tető alá hozni a megállapodást az ellenzéki pártok között. Karácsony Gergely ilyen ember.

Azt is hozzá teszik, hogy a Parlamentben és Zugló polgármestereként egyaránt bizonyította, hogy képes egy újfajta politizálásra. Egy olyan politizálásra, amely az embereket szolgálja, mentes a korrupciótól és nem árokásásban gondolkodik, hanem méltányos együttműködésben. Nem véletlen, hogy Karácsony Gergely hosszú ideje az ellenzék legnépszerűbb politikusa.

Meggyőződésünk, hogy Karácsony Gergely személye elfogadható az együttműködésre kész ellenzéki pártok számára, és hiszünk abban is, hogy vezetésével megteremthető a széles körű együttműködés.

Ezért azt javasoljuk a választók közössége és a demokratikus pártok számára, hogy legyen Karácsony Gergely az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje! -zárják soraikat

Aláírták:

Dr. Bálint György, Bálint gazda Prima Primissima-, és Hazám-díjas kertészmérnök
Bánfalvi István, szociálpolitikai szakértő
Bardóczi Sándor. tájépítész mérnök
Bozóki András, a politikatudomány kandidátusa, volt kulturális miniszter
Cserna Antal, színész
Földes György, történész
Hajdu Szabolcs, filmrendező
Hajós András, dalszövegíró, műsorvezető
Horgas Péter, tervező, aktivista
Kaltenbach Jenő, jogtudós, volt ombudsman
Kerekes Viktória, színésznő
Kéri László, politológus
Sándor Iván, Kossuth díjas író
Sükösd Miklós, szociológus
Szalai Kriszta, színésznő
Török-Illyés Orsolya, színésznő
Vay Blanka emberjogi aktivista
Wittinghoff Tamás, polgármester

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: