Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mielőtt rátérnénk olvasónk levelére, melyet nagyon nagyon érdemes elolvasni, engedjenek meg nekem egy kis előtörténetet.

Egy pártok közötti megállapodás bizony áldozatokkal jár. Mondhatnánk cinikusan, hogy ott ahol dolgoznak bizony hullik a forgács, de ebben a helyzetben nem kívánunk cinizálni.

Mert ott, ahol egy ilyen hosszú politikai csatározásba fullad a megállapodás ott bizony sok nemtelen dolog történik. Mint ahogyan sok nagyszerű és elvszerű dolog is.

Ilyen Korózs Lajos parlamenti képviselő esete, akinek ügyével tele volt a sajtó és az internet is.

Korózs Lajos az MSZP egyik legfontosabb politikusai közé tartozik. A szociális és nyugdíjügyi szakember nem az a tipikusan parlamentben politizáló fajta. Nem egyszer vitte utcára  a szó jó értelmében a nyugdíjasok ügyét. Aktívan és szakmai módon harcol minden általa elérhető eszközzel a Fidesz rendszerével szemben.

És ő az a politikus aki a megállapodás érdekében hátralépett az egri választókerületben, ahol talán a legesélyesebb jelöltnek volt mondható. Ez pedig tagadhatatlanul erényes lépés volt. Korózs meghozta azt az áldozatot, amit meg kellett hoznia a megállapodás érdekében.

Olvasóinktól, nem titok baloldali érzelmű emberek olvassák portálunkat egyként a fent bemutatott videó után több levelet is kaptunk, hogy írjuk az ügyről, azonban ez a legutóbbi levél sarkalt arra, hogy bemutassuk milyen áldozatok meghozatalával jár a pártok összefogása:

Régóta ismerem Korózs Lajost. Tudom, hogy mindent tud az ország nyomoráról. Azt is tudom, hogy megoldási javaslata annyi, mint égen a csillag.

És látom, hogy gyakran a sajtó-nyilvánosság előtt kénytelen feltárni az összefüggéseket, mert az ellenzéknek ebben a Parlamentben nemigen terem babér.

De szó, ami szó, Őt még a kormánypártiak is ismerik és elismerik. Az utódjelölt bizony nehéz helyzetben lesz. S nemcsak azért, mert a kampányban emberpróbáló dolgok szoktak lenni, hanem azért is, mert a választással együtt járó napi robot, az utcai munka mellett a szociálisan megnyomorított lakosság ügyes-bajos dolgaira azonnal kell válaszolni, tanácsokkal ellátni az arra rászorulókat.

Nem tisztem Korózs képviselő Úr munkájának méltatása, mert a jó bornak nem kell cégér. Remélem, ezt az MSZP vezetése is fogja tudni, amikor az országos listát a kongresszus elé terjeszti.

Hiszen szakértelem, emberség és elkötelezettség egyaránt Korózs Lajos sajátja. Ugyanakkor abban is bízom,hogy a DK színeiben induló pedagógus kolléganő is kiállja a próbát, és megnyeri az egri választást.

Kívánom,hogy a parlamenti munkában ugyanúgy álljon helyt, ahogy azt Korózs Lajostól már megszoktuk.

Eddig a levél. Nos nem állítjuk, hogy Korózs Lajos az egyetlen áldozata? önfeláldozója? nem tudjuk a jó szót pontosan, mindenesetre el kell mondani, hogy mindamellett, hogy a pártok megállapodása pozitív fejleményeket hozott, sok a demokratikus oldal kiváló és népszerű politikusa kényszerült a háttérbe vonulni.

Reméljük azonban, hogy nem véglegesen és “csak egyéni körzetben” nem harcolnak meg a Fidesszel.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: