A hatalmi gépezet utolsó felvonása? Nagyon nagy baj készül a 2018-as választásokra!


forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Nehéz máshogyan értékelni a nyilvánosságra került adatok tükrében.

Rejtélyes módon újabb 4 párt kapott büntetést az Állami Számevőszéktől. Bár az ÁSZ hivatkozása szerint csak a hatályos jogszabályok alapján készítette el jelentéseit, a pártok egészen más állásponton vannak.

A mérce.hu számolt be arról, hogy a Jobbik gigabüntetése után újabb 4 párt, az LMP, a DK, az Együtt és a Párbeszéd kapott furcsa büntetést az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ). Mind a 4 párt kapcsán az irodabérlést kifogásolja a volt Fidesz-képviselő, Domonkos László által vezetett testület. A pártok szerint az ÁSZ döntései nevetségesek.

Az LMP, az Együtt, a Párbeszéd, és a DK is megerősítette a Mérce értesülését, hogy az Állami Számvevőszék a 2015-ös és a 2016-os évet illetően megbírságolta a pártokat. Változó, 5 és 10 millió forint közötti összegre. A bírságokban közös, hogy a Számvevőszék nem fűzött indoklást a bíráság összegéhez.

A Párbeszéd már felhívást is közzétett szimpatizánsai körében, melyről mi is beszámoltunk, ugyanis ez a büntetés a párt több havi működési költségének felel meg, így a büntetéssel veszélybe kerül Karácsony Gergely kampánya is.

A Párbeszéd központi irodájának bérlése kapcsán állapította meg az ÁSZ, hogy tiltott állami támogatást vesznek igénybe. Az esetben az a furcsa, hogy ez ugyanaz a 2014-ben keletkezett irodabérlet, amit az az évi jelentésében már vizsgált az ÁSZ, de akkor nem talált benne kivetnivalót. Sőt az irodát, mivel azt a képviselőknek járó irodabérlet terhére bérli a Párbeszéd, hivatalosan az Országgyűlés Hivatala is bérli egyharmad részben, és az sem talált kivetnivalót a szerződésben.Sebián-Petroszki László, a DK pártigazgatója is hasonló problémákat vetetett fel. Náluk az adott időszakban 25 vidéki és 2 központi irodát vizsgálhatott az ÁSZ, de a jelentéstervezet nem mondja meg még azt sem, mely irodákat és milyen alapon tartotta illegális támogatásnak a szervezet. Sebián szerint azért is nevetséges a büntetés, mert az ÁSZ nem vette figyelembe, hogy 2014 óta bérlik azok nagy részét, van, amelyikben felújítást is végeztek, így növekedett a bérlés óta az ingatlan értéke. Szerinte az ÁSZ-nak inkább örülnie kéne, hogy nem borzasztó drágán bérelnek a pártok ingatlanokat. Úgy gondolja, ez a mostani büntetés a Jobbikra kiszabott büntetés folytatása, az ellenzéki pártok ellehetetlenítéséről szól.

A teljes történet elolvasható a mérce.hu oldalán erre a linkre kattintva.

Mérce.hu/BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük