VIGYÁZAT: Egyetlen ábrán mutatjuk meg a legnagyobb csapdát amit a Fidesz valaha felállított


forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1
    Share

Ha valamit ma megosztasz az ismerőseiddel facebookon ez legyen az.

Mindannyian sokat hallottunk arról, hogy a Fidesz milyen iszonyatos választási rendszert tákolt össze, egy olyan rendszert, amely minden bizonnyal a kormánypártnak kedvez. Az ellenzéki pártok pedig folyamatosan egymást marják erre a rendszerre hivatkozva.

A BarlaMagyar megkért egy független politológust állítson össze egy ábrát pusztán az egyéni választókerületekről, hiszen az ellenzéki pártok között a törésvonal ott húzódik, hogy kell-e közös lista, vagy elég csak az egyéni választókerületekben koordinálni.

Nos a politológus állítása szerint öngyilkosság az ellenzéki pártok számára csupán az egyéni körzetekben gondolkodni, hiszen a Fidesz egyik legelső intézkedése az egyéni választókerületek határvonalainak átrajzolása volt.

Ez azt jelenti, hogy a választókerületek határait úgy alakították ki, hogy a jobboldalnak kedvezzen, mint lejjebb a modellezett ábránkon ez világosan látható lesz.

A modellezett ábrán a demokratikus baloldalnak 60%-a van, míg a Fidesznek 40%-os támogatottsága. A demokratikus baloldal vörössel a kormánypártok narancssárgával vannak jelölve:Világosan látható tehát, hogy az átrajzolt körzethatárokkal, valamint az aránytalan kompenzációval mennyire aránytalan a választási rendszer. Azonban az a stratégia, amely a külön pártlisták, koordinált körzeti jelöltállítást preferálják ez alapján akkor is öngyilkosság, ha az ellenzék magabiztosan vezet a kormánypártokkal szemben.

Nem azt állítjuk, hogy lehetetlen nyerni ebben a választási rendszerben, de lejt a pálya. Ha nincs közös lista akkor gyakorlatilag öngyilkosságba menetel az ellenzék.

Ezek alapján könnyen el lehet dönteni ebben a vitában melyik pártoknak van igaza. Nekünk demokrata szavazóknak pedig az az érdekünk, hogy létrejöjjön a teljes-körű összefogás a Fidesz leváltása érdekében.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1
    Share

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük