Nem akárki távozott közülünk – hősiesen harcolt a kórral, de legyőzte


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Tragédia!

37 éves korában érte a tragédia a fiatal és szép énekesnőt. Tegnap délután ugyanis elhunyt Fábián Juli, tudatták a Facebook-oldalán.

A rövid közlemény szerint családja, barátai és zenésztársai körében, békésen távozott.

Az énekesnő 2007-ben és 2008-ban az egyik legismertebb dzsesszénekverseny, a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. Első komoly találkozása a modern műfajokkal a Barabás Lőrinc Eklektrickel történt, ami az ország egyik legismertebb elektronikus bandájává vált, s melynek köszönhetően Fábián Juli országos ismertségre tett szert. 2010-ben énektanárként közreműködött az első hazai X-Faktor versenyzőinek szakmai felkészítésében.

2011-ben elnyerte az évente három kiemelkedően tehetséges, fiatal dzsesszzenésznek odaítélhető Lakatos-Ablakos Dezső Ösztöndíjat. Ugyanebben az évben megjelent Fábián Juli és Zoohacker első közös lemeze, a CLS Music kiadónál, Girly címmel. 2012-ben a Fábian Juli és Zoohacker formáció részt vett az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előválogatójában, A Dalban, a Like A Child című dallal. 2017 tavaszán A nagy duett című műsorban Győrfi Pál oldalán szerepelt. 2017 nyarán Zoohackerrel és Johnny K. Palmerrel elkészítette a 6. Paloznaki Jazzpiknik hivatalos himnuszát Jazz & Wine címmel.Zenéhez való viszonyára és munkásságára nagy hatással voltak: Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn, Dianne Reeves, Bobby McFerrin, Tuck and Patti, Elaine Elias és Kurt Elling.

2017. december 16-án szülei, barátai és zenésztársai körében hunyt el 37 évesen. Halálát rákos megbetegedés okozta.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük