Nem akárki távozott közülünk – hősiesen harcolt a kórral, de legyőzte


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Tragédia!

37 éves korában érte a tragédia a fiatal és szép énekesnőt. Tegnap délután ugyanis elhunyt Fábián Juli, tudatták a Facebook-oldalán.A rövid közlemény szerint családja, barátai és zenésztársai körében, békésen távozott.

Az énekesnő 2007-ben és 2008-ban az egyik legismertebb dzsesszénekverseny, a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. Első komoly találkozása a modern műfajokkal a Barabás Lőrinc Eklektrickel történt, ami az ország egyik legismertebb elektronikus bandájává vált, s melynek köszönhetően Fábián Juli országos ismertségre tett szert. 2010-ben énektanárként közreműködött az első hazai X-Faktor versenyzőinek szakmai felkészítésében.

2011-ben elnyerte az évente három kiemelkedően tehetséges, fiatal dzsesszzenésznek odaítélhető Lakatos-Ablakos Dezső Ösztöndíjat. Ugyanebben az évben megjelent Fábián Juli és Zoohacker első közös lemeze, a CLS Music kiadónál, Girly címmel. 2012-ben a Fábian Juli és Zoohacker formáció részt vett az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előválogatójában, A Dalban, a Like A Child című dallal. 2017 tavaszán A nagy duett című műsorban Győrfi Pál oldalán szerepelt. 2017 nyarán Zoohackerrel és Johnny K. Palmerrel elkészítette a 6. Paloznaki Jazzpiknik hivatalos himnuszát Jazz & Wine címmel.

Zenéhez való viszonyára és munkásságára nagy hatással voltak: Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn, Dianne Reeves, Bobby McFerrin, Tuck and Patti, Elaine Elias és Kurt Elling.
2017. december 16-án szülei, barátai és zenésztársai körében hunyt el 37 évesen. Halálát rákos megbetegedés okozta.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük