Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon nagyon tanulságos történet!

Régen volt már, hogy sírva feküdtem le. Azt gondoltam, hogy már csak a gyerekek tudnak olyan érzéseket kiváltani belőlem, amitől bármikor elsírom magam. De tegnap este sírtam a meghatottságtól.

Az ügy előzménye:

A rászorulók segítésének évről évre egyre nagyobb a jelentősége, mivel ma Magyarországon már több mint 3,1 millió ember él súlyos nélkülözésben. Emellett minden harmadik gyermek és több mint 1 millió nyugdíjas él szegénységben. Ez azonban egyáltalán nem zavarja a kormánypártokat, mivel az MSZP parlamenti adománygyűjtésén a Fidesz-KDNP 131 képviselője közül csak egyetlenegy adakozott a rászorulóknak.

Orbán Viktor megígérte, hogy adakozni fog, de ez az ígérete is annyit ért, mint a többi, semmit. Csak egy bizonyos csoportot hajlandó támogatni: a fideszes haverokat. Ők mindent megkapnak, miközben Orbán lelkésze országosan akarja megtiltani a rászorulók segítését.

Annyi együttérzés sem volt a fideszesekben, hogy legalább karácsony előtt magukon kívül másokra is gondoljanak. Az adományukkal nélkülöző magyarok ünnepét tehették volna boldogabbá.

A történet azonban itt nem ért véget:

A keddi parlamenti töltött káposztás akciónk után úgy tűnt, hogy az emberi gonoszság határtalan. Amikor adományt, együttérzést alig-alig kaptunk a jó ügynek, szidalmat és gúnyolódást viszont annál többet a kormánypárti képviselőktől.

De az este… Négy nyugdíjas hívott fel, hogy láttak a tévében, és szeretnék az Orbán által küldött Erzsébet-utalványokat átadni, mert biztosan tudják, hogy én eljuttatom a rászoruló családokhoz. Az egyik úr még azt is mondta, hogy „szégyelli”, de egy kicsit költött belőle, ezért pénzzel kipótolná! A könnyeimet nyeltem, miközben beszéltünk.

Tegnap este rájöttem, hogy soha nem lehet feladni! Ha a kormánypárti képviselők nem is, de az emberek értették, hogy miért csináltuk. Van szív és jóakarat ebben az országban.

Ezekért a percekért érdemes dolgozni! Köszönöm! – írja Bangóné Borbély Ildikó az MSZP parlamenti képviselője.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...