Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP profi politikai időzítéssel egy nagy csapást mérhet a kormányra még a választások előtt.

Minden választás előtt érdemes Budapestre figyelni, ugyanis Budapest már többször buktatta meg Orbán Viktort és csatlósait. Nem véletlen, hogy Orbán ennyire utálja a fővárost.

A fővárosi adófizetők napi 20 milliárd forintot fizetnek a központi költségvetésbe. Ez a 20 milliárd forint pedig kellő súlyt kellene, hogy jelentsen a fővárosnak, a Fidesz azonban lépten-nyomon megalázza a Budapestieket.

Vegyük például a metrók ügyét. Megvettük a fantasztikus “Új Szovjet Metrókat”, amelyek a legkisebb fuvallatra is leállnak, meghibásodnak, tönkremennek. Bár alig egy éve érkeztek a fővárosba a 444.hu információi szerint máris elkezdtek szétrohadni.

A hármas metró felújítása sem úgy halad, ahogy annak kellene. Felelőtlen módon épp a választások előtt kezdték csak el a felújítást, mely várhatólag az önkormányzati választások előtt nem sokkal fog csak elkészül, pedig mindenki tudja évek óta életveszélyes az a hármas metró amelyet több millió ember vesz igénybe. Ráadásul felújítás ide vagy oda nem lesznek mozgássérülteket segítő liftek, vagy eszközök.

Az MSZP-s Horváth Csaba ezt elégelte meg és népszavazást kezdeményezett a hármas metró akadálymentesítéséről, a mozgássérült honfitársaink érdekében.

És lesz is népszavazás, méghozzá a választások előtt akár

A Fővárosi Választási Bizottság döntésével lehetőség nyílik arra, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a 3-as metró akadálymentesítéséről – közölte az MSZP fővárosi képviselője csütörtökön Budapesten.
A népszavazási kezdeményezést benyújtó Horváth Csaba sajtótájékoztatóján azt mondta, a bizottság egyhangúlag hozta meg döntését. A népszavazás kiírásához 138 ezer érvényes aláírás kell – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus úgy értékelt, hogy a budapestiek megnyerték az első csatát. Ez a kormány csak az erőből ért, itt az ideje, hogy a budapestiek az erő nyelvén beszéljenek a kormánnyal – fogalmazott.

Nem lett volna szabad idáig eljutni, hiszen az akadálymentesítés elsősorban nem pénz-, hanem civilizációs kérdés. Ha 30-40 évente felújítanak egy metrót, akkor azt használhassa mindenki – mondta.

A kormány megtagadta azt a 20 milliárd forintot, ami az akadálymentesítéshez kell, Tarlós István főpolgármester pedig asszisztál a döntéshez – jelentette ki.

Az MSZP-s politikus az aláírások összegyűjtéséhez a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését kérte. Elmondta, hogy a Párbeszéd már jelezte együttműködését és tudomása szerint az Együtt is csatlakozni fog a kezdeményezéshez.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: