Az MSZP most egy kőkemény gyomrost vihet be a kormánynak – fájó ponton támadnak a szocialisták


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az MSZP profi politikai időzítéssel egy nagy csapást mérhet a kormányra még a választások előtt.

Minden választás előtt érdemes Budapestre figyelni, ugyanis Budapest már többször buktatta meg Orbán Viktort és csatlósait. Nem véletlen, hogy Orbán ennyire utálja a fővárost.

A fővárosi adófizetők napi 20 milliárd forintot fizetnek a központi költségvetésbe. Ez a 20 milliárd forint pedig kellő súlyt kellene, hogy jelentsen a fővárosnak, a Fidesz azonban lépten-nyomon megalázza a Budapestieket.

Vegyük például a metrók ügyét. Megvettük a fantasztikus “Új Szovjet Metrókat”, amelyek a legkisebb fuvallatra is leállnak, meghibásodnak, tönkremennek. Bár alig egy éve érkeztek a fővárosba a 444.hu információi szerint máris elkezdtek szétrohadni.

A hármas metró felújítása sem úgy halad, ahogy annak kellene. Felelőtlen módon épp a választások előtt kezdték csak el a felújítást, mely várhatólag az önkormányzati választások előtt nem sokkal fog csak elkészül, pedig mindenki tudja évek óta életveszélyes az a hármas metró amelyet több millió ember vesz igénybe. Ráadásul felújítás ide vagy oda nem lesznek mozgássérülteket segítő liftek, vagy eszközök.

Az MSZP-s Horváth Csaba ezt elégelte meg és népszavazást kezdeményezett a hármas metró akadálymentesítéséről, a mozgássérült honfitársaink érdekében.

És lesz is népszavazás, méghozzá a választások előtt akárA Fővárosi Választási Bizottság döntésével lehetőség nyílik arra, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a 3-as metró akadálymentesítéséről – közölte az MSZP fővárosi képviselője csütörtökön Budapesten.
A népszavazási kezdeményezést benyújtó Horváth Csaba sajtótájékoztatóján azt mondta, a bizottság egyhangúlag hozta meg döntését. A népszavazás kiírásához 138 ezer érvényes aláírás kell – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus úgy értékelt, hogy a budapestiek megnyerték az első csatát. Ez a kormány csak az erőből ért, itt az ideje, hogy a budapestiek az erő nyelvén beszéljenek a kormánnyal – fogalmazott.

Nem lett volna szabad idáig eljutni, hiszen az akadálymentesítés elsősorban nem pénz-, hanem civilizációs kérdés. Ha 30-40 évente felújítanak egy metrót, akkor azt használhassa mindenki – mondta.

A kormány megtagadta azt a 20 milliárd forintot, ami az akadálymentesítéshez kell, Tarlós István főpolgármester pedig asszisztál a döntéshez – jelentette ki.

Az MSZP-s politikus az aláírások összegyűjtéséhez a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését kérte. Elmondta, hogy a Párbeszéd már jelezte együttműködését és tudomása szerint az Együtt is csatlakozni fog a kezdeményezéshez.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük