Isten veled címeres mez – az ország egyik legkiválóbb sportolója visszavonul


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az ország egyik legkiválóbb sportolója bejelentette visszavonulását a válogatottságtól. Minden bizonnyal megérezzük majd a hiányát, de bízunk az utánpótlásban.

Szomorú az év vége a sport, a kézilabda szerelmeseinek, hiszen Nagy László októberben jelentette be visszavonulását, most pedig miután a magyar válogatott a világbajnokságon 2017. december 10-én kiesett a nyolcaddöntőből Görbicz Anita követte.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC 34 éves játékosa a Franciaországgal szemben 29-26-ra elveszített vasárnapi nyolcaddöntő után jelentette be, hogy többé már nem lép pályára világversenyen a magyar válogatottban.
Görbicz nemcsak kiváló játékos, hanem igazi vezéregyéniség is a pályán.

Görbicz Anita

2013-ban végül teljesült egyik álma, a Győrrel BL-győzelmet szerzett.

A Bajnokok ligája történetének első Final Fourjában 2014-ben Görbicz a döntőig vezette csapatát, ahol a ŽRK Budućnost Podgorica csapatát verték igen magabiztosan. A döntőben Görbicz volt csapata legeredményesebb játékosa, 7 gólt is szerzett, ezzel a győri csapat megvédte BL-címét. Az idény All-Star csapatába is bekerült, mint legjobb irányító, valamint pályafutása során másodszor lett a BL gólkirálya.

2015. november 27-én – 205. mérkőzésén a nemzeti csapatban – az Ukrajna elleni találkozó 56. percében Anita megszerezte 1000. válogatottbeli gólját.

2017 februárjában bejelentették Ambros Martinnal, hogy a szezon végén lejáró szerződését két évvel meghosszabbítja a győri csapattal. A szezon végén pályafutása harmadik BL-címét ünnepelhette, miután a döntőben legeredményesebb győriként 7 gólt szerezve a ŽRK Vardar csapatát legyőzték.A győri csapat vezetőedzője, Ambros Martín a 2017–2018-as szezonban természetesen balszélső játékosként számít Görbicz Anitára, de a válogatott irányítójaként sajnos nem láthatjuk többé.

A magyar női kézilabda-válogatott Forrás: Görbicz Anita facebook oldal

Anita! Köszönjük a szép éveket, a csodálatos pillanatokat és a nagyszerű sportolói és emberi hozzáállásodat!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük