SZAVAZÁS: Legyen Karácsony Gergely a közös miniszterelnök jelölt?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A napokban felröppent a hír, mely szerint Karácsony Gergely vállalná a közös miniszterelnök jelölt szerepét.

Na persze Karácsony már korábban is vállalta volna, viszont aktualitást az ad a történetnek, hogy a PM bejelentette: támogatják a közös lista, közös jelöltek, közös miniszterelnök jelölt, vagyis a teljes összefogás stratégiáját. Egy pillanatra nézzünk egy körképet az ellenzéki pártokról.

MSZP

A kezdetek óta a teljes összefogás oldalán áll. A sajtóhírek szerint az MSZP támogathatja Karácsony Gergely indulását is, de egyenlőre ami biztos az az, hogy az MSZP a teljes összefogás oldalán áll.

DK

Mint ismeretes korábban a Demokratikus Koalíció élesen elfordult a teljes összefogás ügyétől és bejelentették, hogy önálló listán kívánnak indulni. Ezzel a döntéssel a DK egy több éve hirdetett politikájának fordított hátat.

A HírHugó az egyik legnagyobb politikai véleményblog utánajárt ugyanis annak, hogy az MSZP, aki kezdetek óta a teljes összefogás mellett áll és a DK mostani vitájában, melyben a DK azt állítja, hogy már fél éve nem aktuális a közös lista, kinek van igaza.

Pár napja volt az ATV-ben a DK főtárgyalója, Molnár Csaba és nyilatkozott egyet az összefogásos tárgyalásokkal kapcsolatban.Molnár képviselő úr azt mondta, hogy ő írta a kérdéseket és egy óvatos, odafigyelő fiú. Majd azzal folytatta, hogy az általa megírt kérdés így hangzott: ” Abban az esetben, ha lenne közös lista a DK és bármilyen párt között a DK elnöksége nem köthet olyan megállapodást amin nem szerepel a pártelnök”

És megismételte: Hogy de hogy kezdődik a mondat, abban az esetben ha lenne- hangsúlyozta az óvatos és odafigyelő fiú és igazát bizonyítva jelezte, hogy könnyen utána lehet járni a DK weboldalán.

Ezután a nyilatkozata után nagyon komoly viták robbantak ki facebookon, hogy most az MSZP-nek vagy a DK-nak van-e igaza a közös listás dologban? Mi pedig megfogadtuk Molnár Csaba tanácsát és fellátogattunk a DK weboldalára, amolyan vita lezáró jelleggel.

Nos a DK weboldalán található pártszavazási kérdés, sajnos köszönő viszonyban sem volt Molnár Csaba által az ATV-ben elmondottal:

“Egyetért-e azzal, hogy a Demokratikus Koalíció ne kössön megállapodást mást párttal közös választási listán való indulásról, ha ennek az a feltétele, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ne szerepeljen a közös listán?”

A DK weboldalán a kérdés
A DK weboldalán a kérdés

Sajnos ebből az következik és maradjunk annyiban, hogy Molnár Csaba nyilván rosszul emlékezett és a DK pártszavazása nem arról szólt, mint amit mondott. S MSZP-nek van igaza, hogy a DK köthet közös listás megállapodást, hiszen az MSZP épp Gyurcsánynak a második helyet javasolta egy közös listán.

EGYÜTT

Az Együtt azonnal közleményt adott ki, mely szerint nem kívánnak közös listán szerepelni az MSZP-vel. Az 1 százalékon álló Együtt tehát külön vágna neki a választásoknak, hiszen a Juhász által vizionált új pólusból most az eddigi egyetlen támogató a PM is távozott.

Momentum

Soha, sehol, senkivel.

Mindebben az őskáoszban vajon Karácsony Gergely személye össze tudja rázni az ellenzéki oldalt? Jelen állás szerint ugyanis csak egy MSZP-PM megállapodásra van lehetőség, ugyanis a teljes összefogástól mindeddig elzárkóznak az ellenzéki pártok.

Mindezek után Ön támogatná, hogy Karácsony Gergely legyen a közös miniszterelnök jelölt?

Legyen Karácsony Gergely a közös miniszterelnök jelölt?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük