Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A napokban felröppent a hír, mely szerint Karácsony Gergely vállalná a közös miniszterelnök jelölt szerepét.

Na persze Karácsony már korábban is vállalta volna, viszont aktualitást az ad a történetnek, hogy a PM bejelentette: támogatják a közös lista, közös jelöltek, közös miniszterelnök jelölt, vagyis a teljes összefogás stratégiáját. Egy pillanatra nézzünk egy körképet az ellenzéki pártokról.

MSZP

A kezdetek óta a teljes összefogás oldalán áll. A sajtóhírek szerint az MSZP támogathatja Karácsony Gergely indulását is, de egyenlőre ami biztos az az, hogy az MSZP a teljes összefogás oldalán áll.

DK

Mint ismeretes korábban a Demokratikus Koalíció élesen elfordult a teljes összefogás ügyétől és bejelentették, hogy önálló listán kívánnak indulni. Ezzel a döntéssel a DK egy több éve hirdetett politikájának fordított hátat.

A HírHugó az egyik legnagyobb politikai véleményblog utánajárt ugyanis annak, hogy az MSZP, aki kezdetek óta a teljes összefogás mellett áll és a DK mostani vitájában, melyben a DK azt állítja, hogy már fél éve nem aktuális a közös lista, kinek van igaza.

Pár napja volt az ATV-ben a DK főtárgyalója, Molnár Csaba és nyilatkozott egyet az összefogásos tárgyalásokkal kapcsolatban.

Molnár képviselő úr azt mondta, hogy ő írta a kérdéseket és egy óvatos, odafigyelő fiú. Majd azzal folytatta, hogy az általa megírt kérdés így hangzott: ” Abban az esetben, ha lenne közös lista a DK és bármilyen párt között a DK elnöksége nem köthet olyan megállapodást amin nem szerepel a pártelnök”

És megismételte: Hogy de hogy kezdődik a mondat, abban az esetben ha lenne- hangsúlyozta az óvatos és odafigyelő fiú és igazát bizonyítva jelezte, hogy könnyen utána lehet járni a DK weboldalán.

Ezután a nyilatkozata után nagyon komoly viták robbantak ki facebookon, hogy most az MSZP-nek vagy a DK-nak van-e igaza a közös listás dologban? Mi pedig megfogadtuk Molnár Csaba tanácsát és fellátogattunk a DK weboldalára, amolyan vita lezáró jelleggel.

Nos a DK weboldalán található pártszavazási kérdés, sajnos köszönő viszonyban sem volt Molnár Csaba által az ATV-ben elmondottal:

“Egyetért-e azzal, hogy a Demokratikus Koalíció ne kössön megállapodást mást párttal közös választási listán való indulásról, ha ennek az a feltétele, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ne szerepeljen a közös listán?”

A DK weboldalán a kérdés
A DK weboldalán a kérdés

Sajnos ebből az következik és maradjunk annyiban, hogy Molnár Csaba nyilván rosszul emlékezett és a DK pártszavazása nem arról szólt, mint amit mondott. S MSZP-nek van igaza, hogy a DK köthet közös listás megállapodást, hiszen az MSZP épp Gyurcsánynak a második helyet javasolta egy közös listán.

EGYÜTT

Az Együtt azonnal közleményt adott ki, mely szerint nem kívánnak közös listán szerepelni az MSZP-vel. Az 1 százalékon álló Együtt tehát külön vágna neki a választásoknak, hiszen a Juhász által vizionált új pólusból most az eddigi egyetlen támogató a PM is távozott.

Momentum

Soha, sehol, senkivel.

Mindebben az őskáoszban vajon Karácsony Gergely személye össze tudja rázni az ellenzéki oldalt? Jelen állás szerint ugyanis csak egy MSZP-PM megállapodásra van lehetőség, ugyanis a teljes összefogástól mindeddig elzárkóznak az ellenzéki pártok.

Mindezek után Ön támogatná, hogy Karácsony Gergely legyen a közös miniszterelnök jelölt?

[poll id=”12″]

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: