Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azt gondolom ez igencsak huszáros lépés volt.

Gajda Péter az MSZP kispesti sikerpolgármestere ismét bizonyította, egy kis találékonysággal ki lehet rántani a talajt a kormány propagandagépezete alól. Méghozzá a lehető lefájóbb pontján támadja a kormányt a legújabb önkormányzati rendelet, méghozzá a propaganda oldaláról.

Gajda ugyanis megelégelte a kerületét elborító uszító kampányt, azonban valószínűleg nem csak a polgármestert, hanem a kerület lakosait is rendkívül bosszanthatta, hogy kerületüket gyűlöletkeltő propagandaplakátok lepik el. Ezért az önkormányzat lépésre szánta el magát:

Módosította a testület a tulajdonában álló közterületek használatáról szóló önkormányzati rendeletét, amely rendezi a hirdetéseket a kerületben. Az általános indoklás szerint az önkormányzat felismerve azt, hogy a kerületben élők fizikai, szellemi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására alkalmas társadalmi célú üzenetek országszerte egyre gyakrabban jelennek meg a közterületről látható hirdető-berendezéseken, ezért szabályozta a téves, illetve a társadalomra káros üzenetek közzétételét a kerületben.

A jövőben az ilyen plakátok eltávolításáról egy szakmai bizottság döntse után kerül sor. Az MSZP polgármestere tehát fellép a kerületét elborító gyűlölet ellen. Csak biztatni tudjuk a többi – nem fideszes – polgármestert a Kispesti-modell bevezetésére.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: