Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb lépéssel került közelebb a kormányváltás?

Molnár Gyula a Magyar Szocialista Párt elnöke közleményt adott ki, melyben az MSZP reagált Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök jelöltjének bejelentésére, mely szerint támogatják az MSZP javaslatát és készek együttműködni a kormányváltás érdekében.

Molnár Gyula az alábbi közleményt adta ki:

Ma tízből hét magyar elégedetlen a kormánnyal, a többség kormányváltást akar. Az ellenzék dolga az, hogy az ennek megfelelő, a legérthetőbb és leghatékonyabb szavazást lehetővé tegye. Ezért képviseltük és képviseljük azt az álláspontot, hogy a demokratikus ellenzéki erőknek, akik elkötelezettek a kormányváltásban – gyakran a saját pártérdekeiket is háttérbe szorítva – közösen kell indulni a választáson. A változást akarók számára egyértelmű és világos tartalmi és szervezeti alternatívát kell nyújtani.

Az egy körzetben egy jelölt érdekében tárgyalunk a koordinált indulásról is, de igazán hatékony és érthető megoldásnak a választók számára a közös indulást tekintjük. Ezért üdvözöljük a Párbeszéd Elnökségének nyilatkozatát és készen állunk arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül egyeztessünk a részletekről.

Az általunk nyilvánosságra hozandó „Tegyünk igazságot” program alkalmas lehet, hogy megfelelő személyi és szervezeti megoldásokkal valódi baloldali alternatívát kínáljon a jelenlegi hatalommal szemben. Ezért hívtam meg Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet az MSZP december 9-ei programbemutató rendezvényére. – írta közleményében Molnár Gyula az MSZP elnöke.

Karácsony tehát valószínűleg ott lesz az MSZP programadó rendezvényén. Várjuk a további fejleményeket, mindenesetre elmondható, ma az ellenzéki oldal nagyot lépett előre a teljes körű együttműködés felé.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: