Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez vajon gusztusos hozzáállás?

Valaki nagyon nagyon kummant ebben az összefogás dologban. Arról már szinte vita sincs, hogy a Demokratikus Koalíció megszegve korábbi ígéreteit, felülírva saját tagságának döntését (melyet a pártszavazáson 90% fölött fogadtak el), meghazudtolva eddigi közleményeiket (link itt), háborúba indult azért, hogy a pártok külön listákat indítsanak.

Az, hogy ez miért politikai öngyilkosság itt és itt elolvashatja. Szakmai érvek vannak mellet, hogy  a külön indulással több százezer szavazatot veszít el a kormányváltó oldal. Szerintem nem fér bele, sőt egyenesen tragédiához vezet, mindaddig ameddig a Fidesz meg több százezer szavazatot fog szerezni a határon túlról.

A Botka-Gyurcsány vita lényege is az volt, hogy Botka nem látta volna szívesen közös listán Gyurcsányt. Többször felszólította a DK Botkát, vonja vissza javaslatát. Botka hátralépett és minden demokrata fellélegezhetett: minden akadály elhárul az összefogás útjából.

Erre a DK rúgta el a pöttyöst. Megüzenték hallani sem akarnak közös listáról. Csak halkan kérdezzük: akkor miről szólt a Botka-Gyurcsány vita?

Ennél azonban aljasabb az a dolog, amelyet a DK megindított az MSZP ellen. Valahogyan kalandos módon kiszivárgott az ATV.hu-nak az a lista, amelyről az MSZP nem döntött soha, Gyurcsány Ferenc viszont sietve elismerte, hogy az bizony a valós állapot. Megnéztük ezt a listát és döbbenetes követeléseket találtunk rajta.

A DK az alábbi köreteket követeli magának (ahol az alábbi MSZP jelöltek indulnának):

  1. II. kerület – Molnár Zsolt az MSZP nemzetbiztonsági bizottságának elnökének a körzete
  2. XVIII. kerület – ez Kunhalmi Ágnes az MSZP Budapesti elnökének körzete
  3. XXI. kerület (a PM kapná) – ez Molnár Gyula pártelnök egyéni körzete
  4. Kecskemét – Király József MSZP országos elnökségi tag és megyei elnök körzete
  5. Pécs – Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetőjének körzete
  6. Sajószentpéter – Gúr Nándor az MSZP alelnökének körzete
  7. Eger – Kórozs Lajos MSZP országos elnökségi tag körzete
  8. Salgótarján – Huszár Máté az MSZP salgótarjáni alpolgármestere
  9. Budakeszi – Velez Árpád az MSZP frakcióigazgatójának körzete
  10. Pápa – Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettesének körzete

Ez csupán 10 példa az MSZP 10 vezető politikusának az indulását venné el a DK köztük a pártelnök, elnökhelyettes, frakcióvezető, budapesti elnök és sorolhatnánk.

A DK ajánlata nem más tehát, mint az MSZP lefejezése. Mindezek ellenére az MSZP nyitottan áll a tárgyalások elé. Amikor felmerül a kérdés, hogy ki nem akar megállapodni jusson eszünkbe az, hogy miért nincs közös lista és miért nincs megállapodás a közös jelöltekben.

Őszintén elegünk van ebből a cicaharcból!

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: