A DK bosszúja: megaláznák és lefejeznék a teljes MSZP vezetést


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ez vajon gusztusos hozzáállás?

Valaki nagyon nagyon kummant ebben az összefogás dologban. Arról már szinte vita sincs, hogy a Demokratikus Koalíció megszegve korábbi ígéreteit, felülírva saját tagságának döntését (melyet a pártszavazáson 90% fölött fogadtak el), meghazudtolva eddigi közleményeiket (link itt), háborúba indult azért, hogy a pártok külön listákat indítsanak.

Az, hogy ez miért politikai öngyilkosság itt és itt elolvashatja. Szakmai érvek vannak mellet, hogy  a külön indulással több százezer szavazatot veszít el a kormányváltó oldal. Szerintem nem fér bele, sőt egyenesen tragédiához vezet, mindaddig ameddig a Fidesz meg több százezer szavazatot fog szerezni a határon túlról.

A Botka-Gyurcsány vita lényege is az volt, hogy Botka nem látta volna szívesen közös listán Gyurcsányt. Többször felszólította a DK Botkát, vonja vissza javaslatát. Botka hátralépett és minden demokrata fellélegezhetett: minden akadály elhárul az összefogás útjából.

Erre a DK rúgta el a pöttyöst. Megüzenték hallani sem akarnak közös listáról. Csak halkan kérdezzük: akkor miről szólt a Botka-Gyurcsány vita?

Ennél azonban aljasabb az a dolog, amelyet a DK megindított az MSZP ellen. Valahogyan kalandos módon kiszivárgott az ATV.hu-nak az a lista, amelyről az MSZP nem döntött soha, Gyurcsány Ferenc viszont sietve elismerte, hogy az bizony a valós állapot. Megnéztük ezt a listát és döbbenetes követeléseket találtunk rajta.A DK az alábbi köreteket követeli magának (ahol az alábbi MSZP jelöltek indulnának):

  1. II. kerület – Molnár Zsolt az MSZP nemzetbiztonsági bizottságának elnökének a körzete
  2. XVIII. kerület – ez Kunhalmi Ágnes az MSZP Budapesti elnökének körzete
  3. XXI. kerület (a PM kapná) – ez Molnár Gyula pártelnök egyéni körzete
  4. Kecskemét – Király József MSZP országos elnökségi tag és megyei elnök körzete
  5. Pécs – Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetőjének körzete
  6. Sajószentpéter – Gúr Nándor az MSZP alelnökének körzete
  7. Eger – Kórozs Lajos MSZP országos elnökségi tag körzete
  8. Salgótarján – Huszár Máté az MSZP salgótarjáni alpolgármestere
  9. Budakeszi – Velez Árpád az MSZP frakcióigazgatójának körzete
  10. Pápa – Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettesének körzete

Ez csupán 10 példa az MSZP 10 vezető politikusának az indulását venné el a DK köztük a pártelnök, elnökhelyettes, frakcióvezető, budapesti elnök és sorolhatnánk.

A DK ajánlata nem más tehát, mint az MSZP lefejezése. Mindezek ellenére az MSZP nyitottan áll a tárgyalások elé. Amikor felmerül a kérdés, hogy ki nem akar megállapodni jusson eszünkbe az, hogy miért nincs közös lista és miért nincs megállapodás a közös jelöltekben.

Őszintén elegünk van ebből a cicaharcból!

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük