A DK bosszúja: megaláznák és lefejeznék a teljes MSZP vezetést


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
 •  

Ez vajon gusztusos hozzáállás?

Valaki nagyon nagyon kummant ebben az összefogás dologban. Arról már szinte vita sincs, hogy a Demokratikus Koalíció megszegve korábbi ígéreteit, felülírva saját tagságának döntését (melyet a pártszavazáson 90% fölött fogadtak el), meghazudtolva eddigi közleményeiket (link itt), háborúba indult azért, hogy a pártok külön listákat indítsanak.

Az, hogy ez miért politikai öngyilkosság itt és itt elolvashatja. Szakmai érvek vannak mellet, hogy  a külön indulással több százezer szavazatot veszít el a kormányváltó oldal. Szerintem nem fér bele, sőt egyenesen tragédiához vezet, mindaddig ameddig a Fidesz meg több százezer szavazatot fog szerezni a határon túlról.

A Botka-Gyurcsány vita lényege is az volt, hogy Botka nem látta volna szívesen közös listán Gyurcsányt. Többször felszólította a DK Botkát, vonja vissza javaslatát. Botka hátralépett és minden demokrata fellélegezhetett: minden akadály elhárul az összefogás útjából.

Erre a DK rúgta el a pöttyöst. Megüzenték hallani sem akarnak közös listáról. Csak halkan kérdezzük: akkor miről szólt a Botka-Gyurcsány vita?

Ennél azonban aljasabb az a dolog, amelyet a DK megindított az MSZP ellen. Valahogyan kalandos módon kiszivárgott az ATV.hu-nak az a lista, amelyről az MSZP nem döntött soha, Gyurcsány Ferenc viszont sietve elismerte, hogy az bizony a valós állapot. Megnéztük ezt a listát és döbbenetes követeléseket találtunk rajta.

A DK az alábbi köreteket követeli magának (ahol az alábbi MSZP jelöltek indulnának):

 1. II. kerület – Molnár Zsolt az MSZP nemzetbiztonsági bizottságának elnökének a körzete
 2. XVIII. kerület – ez Kunhalmi Ágnes az MSZP Budapesti elnökének körzete
 3. XXI. kerület (a PM kapná) – ez Molnár Gyula pártelnök egyéni körzete
 4. Kecskemét – Király József MSZP országos elnökségi tag és megyei elnök körzete
 5. Pécs – Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetőjének körzete
 6. Sajószentpéter – Gúr Nándor az MSZP alelnökének körzete
 7. Eger – Kórozs Lajos MSZP országos elnökségi tag körzete
 8. Salgótarján – Huszár Máté az MSZP salgótarjáni alpolgármestere
 9. Budakeszi – Velez Árpád az MSZP frakcióigazgatójának körzete
 10. Pápa – Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettesének körzete

Ez csupán 10 példa az MSZP 10 vezető politikusának az indulását venné el a DK köztük a pártelnök, elnökhelyettes, frakcióvezető, budapesti elnök és sorolhatnánk.

A DK ajánlata nem más tehát, mint az MSZP lefejezése. Mindezek ellenére az MSZP nyitottan áll a tárgyalások elé. Amikor felmerül a kérdés, hogy ki nem akar megállapodni jusson eszünkbe az, hogy miért nincs közös lista és miért nincs megállapodás a közös jelöltekben.


Őszintén elegünk van ebből a cicaharcból!


 


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
 •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük