Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elmúlt a varázs, innen nehéz lesz visszajönni.

A Momentum gyakorlatilag a Nolimpia kampány óta folyamatosan mélyrepülésben van. Egyetlen olyan rendezvényt nem tudott összehozni, ami sikerrel zárult volna és ebből a mai nap sem kivétel, azonban ma egy olyan rendezvénybe sikerült belebuknia a Momentumnak, amibe még soha senki nem bukott bele.

A Momentum ma nagyszabású ételosztást szervezett a VIII. kerületi Orczy térre. Mint a párt a rendezvénye meghívójában is nyilvánvalóvá tette:

“A Momentum továbbra is kiáll a civilek mellett. Az őket megbélyegző törvény visszavonása mellett célunk az is, hogy megmutassuk: a civil szervezetek elkötelezett munkája elengedhetetlen az ország kiegyensúlyozott működéséhez.

Ezért december 4-én délben ételosztást szervezünk az Orczy téren, hogy ezzel is szolidaritásunkat fejezzük ki a civilek mellett.”

Nos, ha valahol rengeteg rászoruló van az a VIII. kerület és különösen az Orczy tér környéke.

A mérce.hu élő adásban számolt be a rendezvényről, ahol több kommentelőnek is feltűnt az, hogy:

nincs résztvevő az ételosztáson

Ágnes például úgy látta: Végig hallgattam, végignéztem. Lehet, hogy rossz a szemem, de én nem láttam, hogy egyetlen éhező ember evett volna. Lehet, hogy nem tudták, hogy ételosztás van?

Egy másik kommentelő csupán kérdésként tette fel, hogy: rossz helyre mentek hol vannak az éhes emberek?

Pár órával később mi is meglátogattuk a helyszínt, ahol ezt a fotót sikerült készítenünk. Szándékosan nem a rendezvény elején, mert egy arról tudósított a Mérce, kettő nem lett volna etikus.

A rendezvény kb közebén ennyien vettek részt az ételosztáson:

Mi lehet az oka annak, hogy egy közterületi ételosztásba belebukhat egy párt?

A Mérce kommentelői közül egy budapesti nyugdíjas András fejtette meg az okokat:

Az éhező hajléktalanoknak nincs internet-Facebook lehetősége és így pont ők nem értesültek erről az ingyenes kaja osztásról ?

Több kerületi lakostól érdeklődtünk, a Momentum milyen módon hirdette meg a környéken a karitatív akcióját, de senki nem hallott arról, hogy a Momentum bármit is szervezett volna a környéken. Felmerül tehát a kérdés, valóban segíteni akart a párt csak ennyire dilettáns vagy nemes egyszerűséggel csak a kamerák előtt akartak látszani?

A rendezvénynek mindenesetre készítettek csili-vili facebook fotót:


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: