A saját csapdájába sétált bele Orbán: az egyik legnagyobb tervét buktathatja meg saját a saját alaptörvényük


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Akár a teljes kampány-forgatókönyvet is átírhatja az alábbi információ.

Még mielőtt rátérnénk a 2012-ben kapkodva elfogadott alaptörvényre, mely gránit szilárdságú, melyet mi sem bizonyíthat jobban, mint hogy többször kellett módosítani mint ahány pontot szerzett a Felcsút elmesélnénk egy történetet.

Nyilvánvaló, hogy a kormányzat teljesítményével nem fog tudni kampányolni, hiszen a választók több mint 60%-a egyértelműen rossznak tartja a jelenlegi kormányt, ezért az Orbán-kormány a valaha volt legelutasítottabb magyar kormány. Igen még a sokat átkozott 8 évnyi MSZP kormányzat legsötétebb pillanatában is több támogatót tudhatott maga mögött, mint most Orbánék. A Fidesz egyetlen esélye, hogy lejárassa és hiteltelenítse az ellenzéket. Erre volt jó példa a 2014-es Simon-ügy melynek a végeredményéről még mindig keveset tudunk.

Nem marad más választása a kormánynak, mint hogy hitelteleníti a demokratikus ellenzéket és mindeközben mindent megtesz annak érdekében, hogy leértékelje a választást, elvegye az emberek kedvét a politizálástól és a politikától.

Erről szól Czeglédy Csaba ügye. A demokrata politikus előzetes letartóztatása, a parlamenti vitanap arról, hogy a bíróság bárminemű döntése előtt bűnösnek mondják ki (- demokrata megközelítés) csak azt a célt szolgálja, hogy az emberek csalódjanak a demokratikus oldalban és kiábránduljanak a politikából.

Nyilvánvalóan erre az ügyre építette a Fidesz a 2018-as kampányának jelentős részét.Ez azonban úgy tűnik nem válik be, hiszen a baloldal sztárügyvédje folyamatosan nyeri a pereket a Fidesszel szemben sőt mi több, lassan többször kell a kormánysajtónak helyreigazítania magát Czeglédy ügyében mint ahány Sorosozó plakátot kitettek az országba.

Azonban egy ponton nagyon mellé nyúlt a Fidesz, ugyanis találtunk egy passzust az alaptörvényben mely így fogalmaz:

XXVIII. cikk

(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene emelt bármely vádat vagy valamely perben a jogait és kötelezettségeit törvény által felállított, független és pártatlan bíróság tisztességes és nyilvános tárgyaláson, ésszerű határidőn belül bírálja el.
(2) Senki nem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.

Ez pedig azt jelenti, hogy Czeglédy Csaba országgyűlési határozattal bűnösnek nyilvánítása sérti az Alaptörvény XXVIII. cikk (2) bekezdésben foglaltakat.

Azt hiszem erre mondják, hogy a fagyi visszanyal

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük