Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Akár a teljes kampány-forgatókönyvet is átírhatja az alábbi információ.

Még mielőtt rátérnénk a 2012-ben kapkodva elfogadott alaptörvényre, mely gránit szilárdságú, melyet mi sem bizonyíthat jobban, mint hogy többször kellett módosítani mint ahány pontot szerzett a Felcsút elmesélnénk egy történetet.

Nyilvánvaló, hogy a kormányzat teljesítményével nem fog tudni kampányolni, hiszen a választók több mint 60%-a egyértelműen rossznak tartja a jelenlegi kormányt, ezért az Orbán-kormány a valaha volt legelutasítottabb magyar kormány. Igen még a sokat átkozott 8 évnyi MSZP kormányzat legsötétebb pillanatában is több támogatót tudhatott maga mögött, mint most Orbánék. A Fidesz egyetlen esélye, hogy lejárassa és hiteltelenítse az ellenzéket. Erre volt jó példa a 2014-es Simon-ügy melynek a végeredményéről még mindig keveset tudunk.

Nem marad más választása a kormánynak, mint hogy hitelteleníti a demokratikus ellenzéket és mindeközben mindent megtesz annak érdekében, hogy leértékelje a választást, elvegye az emberek kedvét a politizálástól és a politikától.

Erről szól Czeglédy Csaba ügye. A demokrata politikus előzetes letartóztatása, a parlamenti vitanap arról, hogy a bíróság bárminemű döntése előtt bűnösnek mondják ki (- demokrata megközelítés) csak azt a célt szolgálja, hogy az emberek csalódjanak a demokratikus oldalban és kiábránduljanak a politikából.

Nyilvánvalóan erre az ügyre építette a Fidesz a 2018-as kampányának jelentős részét.

Ez azonban úgy tűnik nem válik be, hiszen a baloldal sztárügyvédje folyamatosan nyeri a pereket a Fidesszel szemben sőt mi több, lassan többször kell a kormánysajtónak helyreigazítania magát Czeglédy ügyében mint ahány Sorosozó plakátot kitettek az országba.

Azonban egy ponton nagyon mellé nyúlt a Fidesz, ugyanis találtunk egy passzust az alaptörvényben mely így fogalmaz:

XXVIII. cikk

(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene emelt bármely vádat vagy valamely perben a jogait és kötelezettségeit törvény által felállított, független és pártatlan bíróság tisztességes és nyilvános tárgyaláson, ésszerű határidőn belül bírálja el.
(2) Senki nem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.

Ez pedig azt jelenti, hogy Czeglédy Csaba országgyűlési határozattal bűnösnek nyilvánítása sérti az Alaptörvény XXVIII. cikk (2) bekezdésben foglaltakat.

Azt hiszem erre mondják, hogy a fagyi visszanyal

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: