A saját csapdájába sétált bele Orbán: az egyik legnagyobb tervét buktathatja meg saját a saját alaptörvényük


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Akár a teljes kampány-forgatókönyvet is átírhatja az alábbi információ.

Még mielőtt rátérnénk a 2012-ben kapkodva elfogadott alaptörvényre, mely gránit szilárdságú, melyet mi sem bizonyíthat jobban, mint hogy többször kellett módosítani mint ahány pontot szerzett a Felcsút elmesélnénk egy történetet.Nyilvánvaló, hogy a kormányzat teljesítményével nem fog tudni kampányolni, hiszen a választók több mint 60%-a egyértelműen rossznak tartja a jelenlegi kormányt, ezért az Orbán-kormány a valaha volt legelutasítottabb magyar kormány. Igen még a sokat átkozott 8 évnyi MSZP kormányzat legsötétebb pillanatában is több támogatót tudhatott maga mögött, mint most Orbánék. A Fidesz egyetlen esélye, hogy lejárassa és hiteltelenítse az ellenzéket. Erre volt jó példa a 2014-es Simon-ügy melynek a végeredményéről még mindig keveset tudunk.

Nem marad más választása a kormánynak, mint hogy hitelteleníti a demokratikus ellenzéket és mindeközben mindent megtesz annak érdekében, hogy leértékelje a választást, elvegye az emberek kedvét a politizálástól és a politikától.

Erről szól Czeglédy Csaba ügye. A demokrata politikus előzetes letartóztatása, a parlamenti vitanap arról, hogy a bíróság bárminemű döntése előtt bűnösnek mondják ki (- demokrata megközelítés) csak azt a célt szolgálja, hogy az emberek csalódjanak a demokratikus oldalban és kiábránduljanak a politikából.

Nyilvánvalóan erre az ügyre építette a Fidesz a 2018-as kampányának jelentős részét.

Ez azonban úgy tűnik nem válik be, hiszen a baloldal sztárügyvédje folyamatosan nyeri a pereket a Fidesszel szemben sőt mi több, lassan többször kell a kormánysajtónak helyreigazítania magát Czeglédy ügyében mint ahány Sorosozó plakátot kitettek az országba.
Azonban egy ponton nagyon mellé nyúlt a Fidesz, ugyanis találtunk egy passzust az alaptörvényben mely így fogalmaz:

XXVIII. cikk


(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene emelt bármely vádat vagy valamely perben a jogait és kötelezettségeit törvény által felállított, független és pártatlan bíróság tisztességes és nyilvános tárgyaláson, ésszerű határidőn belül bírálja el.
(2) Senki nem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.

Ez pedig azt jelenti, hogy Czeglédy Csaba országgyűlési határozattal bűnösnek nyilvánítása sérti az Alaptörvény XXVIII. cikk (2) bekezdésben foglaltakat.

Azt hiszem erre mondják, hogy a fagyi visszanyal

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük