Megtörtént amire vártunk! Simicska kitállalt Orbánról


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az egykori kollégiumi, majd párttársak között néhány évvel ezelőtt súlyosan megromlott a viszony.

Az, hogy mi lehetett a kenyértörés oka, pontosan nem tudjuk, a médiának közreadott verzióból az derült ki, hogy Simicska Lajos mérhetetlenül ellenezte az Oroszországhoz egyre inkább szolgai módon közeledő Orbán politikáját.

Simicska kiválása pedig súlyos érvágás volt a Fidesznek. Mert azon túl, hogy Simicska egyengette a Fidesz gazdasági hátországát, sőt egyes források szerint maga a nagyvállalkozó építette fel a Fidesz gazdasági hátországát és pénzelte a pártot, mikor a Fidesz ellenzékbe szorult, de vitte az infrastruktúrát is.

A Fidesz szócsövei Simicskánál maradtak. Az óriásplakát-piac, a HírTV, a Lánchíd rádió és a Magyar Nemzet is. Persze Lajos után is tudtak találni háttér-embert, de valljuk be őszintén Mészáros Lőrinc nem ugyanaz a kaliber.

Mindenesetre, ha valaki tudhat a Fidesz számára kellemetlen információkat, az a Fidesz üzelmein meggazdagodott nagyvállalkozó. És Simicskával emberükre akadtak. Ugyanis Simicskának nem csak információi, de gazdasági ereje is van elég ahhoz, hogy kellemetlen helyzetbe hozza a regnáló hatalmat.

Simicska Lajos lapja a Magyar Nemzet számolt be arról az RTL Klubnak adott 25 perces telefoninterjúról, melyből a csatorna a napokban már szivárogtatott ki részleteket, azonban a teljes anyagot csak nemrégiben adta közre.Mint a lap beszámol róla:

„azt gondolom, hogy Orbánék számára, a rendszerük számára az a legoptimálisabb, ha most ér véget egy egyszerű választással”.

A nagyvállalkozó arra buzdított, hogy mindenki menjen el szavazni 2018-ban.

Hallgassa meg az RTL Klub teljes felvételét! 

– Mindenkinek saját magának bele kell nézni az életébe, a saját sorsába, és felelősen kell döntenie – mondta. Nincsenek ugyanis szerinte „atombombák” vagy csodafegyverek, hanem az emberek vannak. Szavai szerint „az ország túlélte a tatárokat, a törököket, a Habsburgokat és Orbán Viktort is túl fogja élni, ez egy erős nemzet”.

Simicska Lajos beszélt arról is, hogyan lett vége Orbán Viktorral a több évtizedes szövetségének és barátságának. Felidézte, hogy a választások után beszélgettek, amikor a miniszterelnök felvázolta a diktatúrát, amit kiépít. – Én meg néztem rá nagy kerek szemekkel, hogy biztos, hogy normális-e az, aki velem szemben ül – mondta az üzletember, az utolsó pontnak azt nevezve, amikor a kormányfő arról beszélt, hogy az RTL-t majd megveszi neki a Roszatom. Ez ugyanis Simicska Lajos szerint már hazaárulás, ő pedig abban nem partner.

“Abban, hogy maffiaállam épül itt ki, volt felelősségem”

A vállalkozó úgy vélekedett, most a sírdogálás nem segít. – Nem segít, hogy sírdogálunk, és elmondjuk azt, hogy én nem ezt álmodtam – mondta, hozzátéve, hogy „ez ellen tenni kell”, ő pedig „egy tevékeny ember”.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük