Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az egykori kollégiumi, majd párttársak között néhány évvel ezelőtt súlyosan megromlott a viszony.

Az, hogy mi lehetett a kenyértörés oka, pontosan nem tudjuk, a médiának közreadott verzióból az derült ki, hogy Simicska Lajos mérhetetlenül ellenezte az Oroszországhoz egyre inkább szolgai módon közeledő Orbán politikáját.

Simicska kiválása pedig súlyos érvágás volt a Fidesznek. Mert azon túl, hogy Simicska egyengette a Fidesz gazdasági hátországát, sőt egyes források szerint maga a nagyvállalkozó építette fel a Fidesz gazdasági hátországát és pénzelte a pártot, mikor a Fidesz ellenzékbe szorult, de vitte az infrastruktúrát is.

A Fidesz szócsövei Simicskánál maradtak. Az óriásplakát-piac, a HírTV, a Lánchíd rádió és a Magyar Nemzet is. Persze Lajos után is tudtak találni háttér-embert, de valljuk be őszintén Mészáros Lőrinc nem ugyanaz a kaliber.

Mindenesetre, ha valaki tudhat a Fidesz számára kellemetlen információkat, az a Fidesz üzelmein meggazdagodott nagyvállalkozó. És Simicskával emberükre akadtak. Ugyanis Simicskának nem csak információi, de gazdasági ereje is van elég ahhoz, hogy kellemetlen helyzetbe hozza a regnáló hatalmat.

Simicska Lajos lapja a Magyar Nemzet számolt be arról az RTL Klubnak adott 25 perces telefoninterjúról, melyből a csatorna a napokban már szivárogtatott ki részleteket, azonban a teljes anyagot csak nemrégiben adta közre.

Mint a lap beszámol róla:

„azt gondolom, hogy Orbánék számára, a rendszerük számára az a legoptimálisabb, ha most ér véget egy egyszerű választással”.

A nagyvállalkozó arra buzdított, hogy mindenki menjen el szavazni 2018-ban.

Hallgassa meg az RTL Klub teljes felvételét! 

– Mindenkinek saját magának bele kell nézni az életébe, a saját sorsába, és felelősen kell döntenie – mondta. Nincsenek ugyanis szerinte „atombombák” vagy csodafegyverek, hanem az emberek vannak. Szavai szerint „az ország túlélte a tatárokat, a törököket, a Habsburgokat és Orbán Viktort is túl fogja élni, ez egy erős nemzet”.

Simicska Lajos beszélt arról is, hogyan lett vége Orbán Viktorral a több évtizedes szövetségének és barátságának. Felidézte, hogy a választások után beszélgettek, amikor a miniszterelnök felvázolta a diktatúrát, amit kiépít. – Én meg néztem rá nagy kerek szemekkel, hogy biztos, hogy normális-e az, aki velem szemben ül – mondta az üzletember, az utolsó pontnak azt nevezve, amikor a kormányfő arról beszélt, hogy az RTL-t majd megveszi neki a Roszatom. Ez ugyanis Simicska Lajos szerint már hazaárulás, ő pedig abban nem partner.

“Abban, hogy maffiaállam épül itt ki, volt felelősségem”

A vállalkozó úgy vélekedett, most a sírdogálás nem segít. – Nem segít, hogy sírdogálunk, és elmondjuk azt, hogy én nem ezt álmodtam – mondta, hozzátéve, hogy „ez ellen tenni kell”, ő pedig „egy tevékeny ember”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: