forrás: nol.hu
forrás: nol.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindent elborít a kormányzati propaganda. Amíg Orbán erős és büszke országot hazudik, addig soha nem látott gyalázat ül tort az országon.

Erős és büszke? Maximum csak álmodhatunk arról. Mert egy országról mindent elmond az, ahogyan bánik a legkiszolgáltatottabbakkal. Erről gondolom, nem fog beszámolni a közmédia.

November végéig tizenöten fagytak meg a hidegben, közülük öten fűtetlen lakásukban – mondta a Magyar Szociális Fórum elnöke a Hír TV reggeli műsorában.

A KSH adatai szerint tavaly télen kétszázharmincnyolc ember halt meg az extrém hidegben. Simó Endre szerint a megoldást a tűzifaprogram átalakítása jelentené.

“Tűzifához kellene juttatni azokat az embereket, akik nem jutnak hozzá. Nem volna szabad megengedni azt, hogy háromszoros áron árusítsák a tűzifát, tavaly még egyharmadáért értékesítették.

Véget kellene vetni a kartellezéseknek, mert bizony van gyanú bőven arra, hogy itt kartelezés van, és emiatt verik fel a tűzifa árát.

A szociális tűzifaellátást nem februárig kellene kitolni, és nemcsak beindítani kellene, hanem az egész télre teríteni kellene a fát, mert csupán egy-másfél hónapra jut, és az is csak százhatvan-százhetvenezer családnak, pedig háromszor ennyinek volna szüksége rá” – hívta fel a figyelmet a szakember.

Az MSZP ismét pénzügyi alap létrehozását kezdeményezi a fűtött otthonokért – mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Lukács Zoltán közölte, az alap azokon az embereken segítene, akik nem tudják fűteni az otthonukat. Elsősorban azokat támogatnák, akik szénnel, fával, brikettel tüzelnek, de lehetőség lenne arra is, hogy az elmaradt közüzemi számlák kiegyenlítésére használják fel a támogatást az arra rászorulók – fejtette ki.

Hozzátette: az MSZP hét éve hívja fel a figyelmet a problémára, ezen idő alatt egy kisebb falunyi ember fagyott meg, illetve hűlt ki a lakásában.

Ismertetése szerint az alapot az állami tulajdonú energetikai cégek adózott eredményének ötven százalékából töltenék fel, ez akár tízmilliárd forint is lehet.

Lukács Zoltán közölte, a pénz elosztását az önkormányzatokra bíznák.

A politikus azt mondta, a Központi Statisztikai Hivatal szerint is egyre növekszik azoknak az embereknek a száma, akik nem tudják a közüzemi számláikat fizetni. 22 milliárd forintnyi tartozást halmoztak fel a családok és százezer olyan lakás van, amelyből kikötötték a gázt – tette hozzá.

Szerinte a szociális tűzifaprogram “szépségtapasz” lehetne a problémára, de az a gond, hogy tűzifahiány és nem jut el megfelelő mennyiségű tűzifa a rászorulókhoz. Megjegyezte, idén tíz százalékkal nőtt a tűzifa ára.

Forrás: Hír TV/ Sztárklikk/BalraMagyar

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: