Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az alábbi levelet egy olvasónktól kaptuk, aki állítása szerint egy internetes csoportban hallott erről a történetről.

Szeretnénk azt hinni, hogy túlzás a történet, de ismerve a mostani közállapotokat gyanús, hogy ez így ahogy van megtörténhetett 2017 Magyarországán.

“Este 7 óra körül az Újbuda központnál gyanútlanul felszálltam a villamosra,sok más,ismeretlen utassal.Feltűnt,hogy a villamos elejében nagy a hangzavar és a “fejetlenség”. Arról beszéltek,hogy egy bácsi elesett a szegélykövekben,felszállt a villamosra és kb 5 percig eszméletlen volt.

Hogy valóban eszméletlen volt e nem tudom de a dolgok történései után ez nagyjából már lényegtelen. Amire leginkább figyelmes lettem az az volt,hogy a villamos vezetője kijött a fülkéből és még neki állt feljebb,hogy a bácsi rosszul van,folyt a kezéből és a lábából a vér. Megkérdezte,hogy hívjon e neki mentőt,majd válaszra sem várva közölte hogy ha mentőt hív akkor bizony senki nem megy sehová mert leáll a forgalom.

Ekkor olyanok kezdtek háborogni,akik egy megállót szerettek volna utazni… A bácsi azt mondta nem kér mentőt,ezt mindenki elfogadta és várták,hogy indul a villamos. Mindenki körbeállta a bácsit és nézték.Senkinek nem jutott eszébe,hogy akárhogyan is de segítsen neki!

Annyira ideges lettem,hogy felálltam,odamentem és mondtam,hogy átkísérem a szakrendelőbe,ami kb 300 méterre volt.Két srác elkísért minket. Amikor elindultunk a villamosvezető utánunk szaladt,hogy írjuk már alá,hogy elkísérjük a bácsit,és kb ő mossa kezeit a dologgal kapcsolatban. Átbotorkáltunk a szakrendelőbe,bementünk és a recepciósnak elmondtuk mi történt.Végighallgatta és közölte,hogy NINCS sebész orvosuk,aki megnézné a beteget,ha mentőt akarunk akkor szóljunk a biztonsági szolgáltnak majd ők hívnak….

Mondanom sem kell a biztiőr csak nézett hülyén,engem is hülyének nézve,hogy miért hozzá jövünk.

Reméltem,hogy azért küldenek hozzá,hogy talán van egy kis kapcsolata és hamar intéznek nekünk egy mentőt. Hát nem ez történt. Itt már tombolni tudtam volna,hogy senki nem tesz semmit egy vérző emberrel. A egyik fiú felhívta a mentőt,gondoltam jön,bácsit elviszik és ennyi.Ez sem így történt.Ezután a hívás után még 8szor hívta a mentőt,minden alkalommal azt mondták,hogy már úton van…

50 PERCET VÁRTUNK A MENTŐRE!8 óra volt és a mentő még sehol.Közben megérkezett a bácsi lánya,elvitték autóval a kórházba. A végkifejlet:a bácsi lábán egy nyílt seb volt,összevarrták és a jobb kezét még tegnap este megműtötték,keresztbe tört! Köszönetet szeretnék mondani a tökéletesen működő egészségügynek és mindenkinek aki egy gyufaszálat sem tett keresztbe azért,hogy a beteget ellássa valaki!!A lényeg,hogy sok csodaszép stadionunk van,megértem,ha nem futja több mentőautóra! A rendelő mottója:”A beteget gyógyítsd,ne a betegséget!” Nekik ez tegnap este nem sikerült! Azért írtam le mindezt,hogy az emberek észrevegyék,hogy ha valaki segítségre szorul ne menjenek el mellette!”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: