2017. szeptember 1. A csatlakozó pártok képviselőivel nyílik meg a Közös Ország Mozgalom szervezésében létrejött Agóra. Molnár Gyula, Gyurcsány Ferenc. Fotó: Molnár Ádám
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az atv.hu fő munkatársa megszerzett egy listát, amelyet Molnár Gyula az MSZP elnöke vitt az elnökség elé.

A BalraMagyar utánajárt annak, hogy vajon valóban az ATV birtokába kerülhetett-e az a lista amely tartalmazza az MSZP-DK megállapodásban a 106 egyéni választókerületben indulók névsorát.

Első pillanatra az keltett bennünk gyanút, hogy a XVIII. kerület vagyis Kunhalmi Ágnes a szocialisták budapesti elnökének választókerülete, melyben 2014-ben csupán a kamupártok miatt tudott a Fidesz 10 szavazatnyi előnyt szeretni és amelyet korábban is minden eddigi információk szerint a Szocialista Párt kapott volna ebben a listában a DK-hoz került.

Bár lehetne ilyen megállapodási konstrukció is, de mindenesetre ekkora melléfogásban csak nem állapodik meg a két párt. A körzetben ugyanis minden demokratikus erő számára nyilvánvaló, hogy Kunhalmi az esélyes jelölt, aki az elmúlt 4 évben mindent megtett annak érdekében, hogy sikerre vigye a kormányváltás ügyét Pestszentlőrincen.

Részben emiatt, részben más pontatlanságok miatt úgy döntöttünk, utánajárunk a lista igazságtartalmának.

Az ATV birtokába került lista, mely hiányosan tartalmaz neveket (csak elvétve egy két budapesti körzetben) több egybehangzó forrásunk szerint is hamis. Tehát továbbra sem tudható, hol tartanak a megállapodások.

Mint forrásunk fogalmaz “az internetre feltöltött lista a kapitális baromságok tárgykörébe tartozik, ráadásul nem is veszi figyelembe az eddigi realitásokat. A kérdés csupán az, milyen céllal hozhatta nyilvánosságra a szerzője, vagy ki juttathatta ezt a férművet az ATV birtokába.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: