Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Valóban a baloldal lenne istentelen?

Sok kritikát kapott Horn Gyula amikor az 1994-es kampányban kimondta azt, amit vidéken mindenki tudott: a katolikus egyház egyes papjai a szószékről prédikáltak a jobboldal mellett, sőt mi több istentelennek bélyegezték azokat, akik a baloldalra szavaztak.

Sajnos akkoriban nem volt annyira fejlett a technika, hogy bárki is lebuktathatta volna ezeket a papokat, ma viszont más a helyzet, világosan tudhatjuk: Horn Gyulának igaza volt.

Vajon ki az istentelen? Azok akik a bibliát kiforgatva undok és alávaló módon a Fidesz mellett agitálnak, vagy azok, akik megértik Jézus Krisztus és a Biblia üzenetét?

A pofátlanság gigászi méreteket öltött. Már nem is csak kistelepüléseken és nem is burkoltan kampányolnak a Fidesz mellett egyházi méltóságok.

A 444.hu számolt be arról, hogy vasárnap a győri Szent Imre templomban hangzott el egy prédikáció, melyben Balázs Tamás plébános gyakorlatilag felettese, Ferenc pápa tanításaival is szembeszállva üzente meg, fontos, hogy ne kérjünk a menekültekből és fontos, hogy minél előbb mindenki írja alá a Fidesz kvótaellenes aláírásgyűjtését.

 

A “szent szöveg” így hangzik:

“Mint Istentől kapott szép szemű magyar keresztény embereknek, legyen bennük elég határozottság és bátorság, elindulni és jó szemmel kikeresni, hol és mikor van lehetőségünk minél hamarabb aláírni a beléptetési kvóta ellen azt a papírt, amihez nevünket és határozott eljárásunkat kell adnunk. Csak így tudjuk megőrizni ezen a Földön Krisztus királyságát. Különben idegenek embertelen és félelemtől teljes királysága fog eluralkodni hazánkban.” 

Majd elhangzik az is, hogy
“csak az lesz Jézus Krisztus Királyságának méltó katonája, aki mer nem gyáva, hanem bátor és határozott lenni, a  többiek pedig a gyávaság és félelem királyának harcosaiként fognak feloldódni a népek sűrűjében…” 

Vajon ki érti jobban Jézus Krisztus üzenetét?

A jobboldal pártjai a Fidesz a Jobbik és a KDNP magukat keresztény erőnek vallják. Ennek szellemében Horthy szobrot avatnak és a vallást felhasználva szerencsétlen és hiszékeny embereket manipulálnak politikailag. Ezt tanította Jézus Krisztus?

Persze az MSZP nem katolikus párt. Nem foglalkozik a vallással vagy azzal ki milyen istenhez imádkozik. Viszont ha jól emlékszünk az újszövetség tanítására valahol mintha benne lett volna jótékonyság:

Az MSZP ebben a pillanatban is az ország több száz pontján tart jótékonysági akciókat egészen januárig.



Ételosztás Debrecenben - Gurmai Zita az MSZP nőtagozatának elnöke (j)

Hol ételosztással, hol ruhaosztással, hol a legrászorultabb gyermekeknek szerzik meg az MSZP aktivistái azokat az apró ajándékokat amelyekre a legjobban vágynak.

Mint a párt közleményében áll:

Az igazi megoldások kis lépésekkel kezdődnek. Egy csomag étel, egy karácsonyi ajándék, tisztálkodó szer többet jelenthet ott, ahol hónap végén erre már nem telik, mint a jelenlegi kormány által kínált látszatmegoldások. 2010 óta hárommillióról négymillióra nőtt a szegények száma Magyarországon. Drámai, hogy a magyarok csaknem negyede éhezik, mert nem jut elegendő és elfogadható minőségű étel az asztalára.

Eközben a kormány az egykulcsos adóval a gazdagoknak adja a szegényektől beszedett pénzt, és folyamatosan csökkenti a bajba jutott embereknek nyújtott segítséget. A munkanélkülieket, a szegényeket hibáztatja ahelyett, hogy esélyt adna nekik a boldogulásra.

Szerintünk a rászoruló millióknak segítségre van szükségük, és nem arra, hogy ellenséget csináljanak belőlük. A szavak itt nem elegendőek, tettekre van szükség: ezért idén is megszervezzük hagyományos, országos karitatív akciónkat. Az MSZP teljes szervezetét az ügy szolgálatába állítjuk. Az adventi időszakban ország minden szegletében gyűjtünk tartós élelmiszert, játékot, tisztító-és takarítószereket, és azt a nehéz sorsú embereknek juttatjuk el.

Te is segíthetsz! Hozd el adományodat a gyűjtőpontjaink egyikébe, és mi célba juttatjuk.

Az akciót itt tudja segíteni (kattintson a linkre)!

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: