Lendvai Ildikó keményen odaszólt: “leszek én még nektek botoxos cenzor megint”


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ismét brillírozott Ildikó!

Váratlan népszerűségre tettem szert a kormánypárti médiában, ha kérészéletűre is. A királyi rádió. az M1 híradója, a Mandiner idézi, közvetíti a Jobbikot elutáló mondataimat. És – nicsak – a felvezetésben sincs semmi a szokásos ócska rágalmakból, nix cenzorozás, nix botoxozás.

Én persze csak apró epizód vagyok házi feladatuk teljesítésében: minden nap előszednek egy-egy korábbi hangfelvételt valamelyik jobbikos politikus otromba zsidózásáról, buzizásáról, cigányozásáról, nagy röhögést kiváltó rasszista viccelődéséről. Valószínűleg jobban (és főleg régebben) undorodom ezektől, mint a kormány sajtója, amelyik most elég átlátszó okokból szörnyülködik a riválison.

Akkor tehát miheztartás végett, mielőtt nagyon megszeretnénk egymást:

1.Az ellenfelem ellenfele ezúttal nem a barátom. Nem nézem enyhültebben a Fideszt attól, hogy a választás közeledtével egyszerre ő is elutasítja a Jobbikot. A Fidesz kormányon a Jobbik programját, annak Európa-politikáját, orosz orientációját, idegenellenességét, komcsizását, libsizését, kirekesztő szociálpolitikáját, bűnbakkeresését, Horthy-nosztalgiáját fejlesztette tökélyre.

Kedves fiúk, ne nézzetek hülyének! Attól, hogy ejtettétek a Jobbikot, miközben céljait kormányszinten valósítottátok meg, nem szerettelek meg jobban titeket. Ez a politika nekem nem kell, akár a Jobbik hirdeti, akár a Fidesz csinálja. Bármit gondol Török Gábor a Hírtévében, ezzel a Fidesszel, Orbán Viktor Fideszével, ha netán szüksége lenne rá, sincs koalíció.

2.De ugyanezen okból a Jobbik sem kell. Vona Gábor – miután a Fidesz elfoglalta a Jobbik helyét a politikai térképen, ellopta eszméit és lopja szavazóit – a megsemmisülés helyett érthetően a helycserét próbálgatja: ha a Fidesz szélre húzódott, ő megpróbál középre araszolni. Igyekszik visszafogni vezérkara nyíltan antiszemita retorikáját, de személyüktől nem szabadul.Vona a Spinozában a “megtért” szerepében látható, de nem számít, komolyan gondolja-e vagy sem, amíg Toroczkaiék a régi hívek durvább nyelvén beszélnek, hogy őket is megtarthassák. Elhiszem, hogy Vonának már nincs meg a Gárda-mellénye. Ajánlom, keresse alvezérei szekrényében.

3. Úgy tudom, és számos ismerős politikusuk esetében biztos is vagyok benne, hogy a többi demokratikus párt is hasonlóan gondolkodik. Ezért figyeltem, hogy mit felelnek Vonának, aki most az LMP-vel és a Momentummal közös kormánykoalíció lehetőségéről beszélt. És bocsánat, de nekem kevés volt az obligát válasz, miszerint mindkét párt úgy határozott, hogy a választáson nem működnek senkivel együtt, meg hogy korai még kormánykoalícióról spekulálni. Nyugtassatok meg: ugye azért van más oka is az elutasításnak?

4. És végül, kedves Fidesz! Az általatok lejátszott, kompromittáló hangfelvételek általában több évesek. Ettől még a gyalázat marad, pláne, hogy a ma megszólított jobbikosok is ötölnek-hatolnak a szembesítéskor. De könyörgöm: most vettétek észre, mi hangzott el annak idején? Eddig miért hagytátok szó nélkül? Eddig nem zavarta érzékeny lelketeket, magasrendű morálotokat, társadalomeszményeteket? Csak a Jobbik antiszemitizmusa zavar, a Soros-plakátok által gerjesztett változat nem? Csak a Jobbik nem buzizhat, Ti -finomabb szavakat használva- nyugodtan célozgathattok a természet rendjével való bűnös szembefordulásra, családellenességre, a népszaporulat veszélyeztetésére? A Jobbiknál kiszúrjátok a cigányozást, a saját szövegeitekben és szociálpolitikátokban nem?
Ugyan már.

És mivel ezt továbbra is így gondolom, leszek én még nektek botoxos cenzor megint.

Szerző: Lendvai Ildikó, megjelent a Sztárklikk hasábjain

Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük