Elloptak több mint fél milliárd forint készpénzt, na meg a Fidesz számára nagyon kellemetlen dokumentumokat… Ebből hatalmas botrány lesz!


forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az Arton Capital budapesti irodájából több mint félmilliárd forintnyi készpénzt vittek el, de ami sokkal érdekesebb, eltűnt egy szerver is, amin a letelepedési kötvény – eladások teljes dokumentációját őrizték, nem túl jól.

Dübörög a nyomozás

A rendőrség szokatlanul nagy erővel mozdult rá az ügyre – legalább olyan a felhajtás, mint Orbán Ráhel telefonjának meglovasítása után – több mint ezer tanút hallgattak meg az ügyben, mindenkit behívtak, aki a betörés időpontjában a cellainformációk szerint a környéken tartózkodott. Feltehető, hogy kormányzati nyomásra ekkora a hév.

A programban résztvevő cégeket összefüggésbe hozták már Rogán Antal propagandaminiszterrel, Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadóból lett médiaszultánnal, és a szélesebb értelemben vett fideszes elittel.

A program botrányai után a kormány már októberben  beígérte, hogy leállítja a kötvények forgalmazását. Végül a papírokat kibocsájtó Államadósság Kezelő Központ idén januárban jelentette be, hogy március 31-től megszűnnek a kötvények. Egy héttel ezután történt a betörés az Arton irodájában.

Az utóbbi hetekben arról hallani, hogy a 2018-as választások után újraindíthatják a letelepedési kötvényprogramot.

A kérdés azért, marad, mit keresnek kormányzati titkosított, nemzetbiztonsági szempontból is fontos iratok egy külső cég trezorjában?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük