forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Arton Capital budapesti irodájából több mint félmilliárd forintnyi készpénzt vittek el, de ami sokkal érdekesebb, eltűnt egy szerver is, amin a letelepedési kötvény – eladások teljes dokumentációját őrizték, nem túl jól.

Dübörög a nyomozás

A rendőrség szokatlanul nagy erővel mozdult rá az ügyre – legalább olyan a felhajtás, mint Orbán Ráhel telefonjának meglovasítása után – több mint ezer tanút hallgattak meg az ügyben, mindenkit behívtak, aki a betörés időpontjában a cellainformációk szerint a környéken tartózkodott. Feltehető, hogy kormányzati nyomásra ekkora a hév.

A programban résztvevő cégeket összefüggésbe hozták már Rogán Antal propagandaminiszterrel, Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadóból lett médiaszultánnal, és a szélesebb értelemben vett fideszes elittel.

A program botrányai után a kormány már októberben  beígérte, hogy leállítja a kötvények forgalmazását. Végül a papírokat kibocsájtó Államadósság Kezelő Központ idén januárban jelentette be, hogy március 31-től megszűnnek a kötvények. Egy héttel ezután történt a betörés az Arton irodájában.

Az utóbbi hetekben arról hallani, hogy a 2018-as választások után újraindíthatják a letelepedési kötvényprogramot.

A kérdés azért, marad, mit keresnek kormányzati titkosított, nemzetbiztonsági szempontból is fontos iratok egy külső cég trezorjában?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: