Megosztom másokkal is:
  •  

Ez egy csodálatos kezdeményezés, mert milyen szép is lenne egy olyan világ ahol nem választanának el a korlátok, amikor mindenki mindenkinek megnyílik, s mindenki mindenkiben meglátja a szépséget.

Az internet böngészése közben, mikor az ember szörföl a neten az egyik oldalról a másikra, néha igen értékes dolgok, projektek kerülnek a szeme elé. Éppen hogy csak belebotlottunk és ritkán favorizálunk ilyesmit de ez most annyira aktuális és annyira jó….

Van egy kis csapat aki arra tette fel az életét, hogy megmutassa a világnak, hogy „mindenki a lelke mélyén egy hercegnő, egy királylány, egy szépségkirálynő és egy címlaplány.” – ahogyan Sárosi Emőke a projekt vezetője fogalmazott.

A Relatív Szépség projekt lényege Down-szindrómásoknak, autistáknak, értelmi- és testi fogyatékkal élő nőknek segíteni. Akiknek azon túl, hogy egy addig ismeretlen és nagyon pozitív élményt adnak, segítik az önelfogadását, a társadalmi elfogadását és integrációját.

A projektről, röviden

A Relatív Szépség projekt célja a zárt közösségek kinyitása mellett az emberek látásmódjának, gondolkodásának kinyitása, társadalmi érzékenyítés, a sztereotípiák lerombolása. A szépség relatív, az emberség nem: ahogy mindenki lehet szép, úgy mindenki lehet a társadalom elfogadott, egyenjogú tagja. A szépségipar és a fogyatékkal élők világa is ugyanolyan zárt világ, de ez nem kell, hogy törvényszerű legyen: a címlapokon nem csak topmodellek lehetnek és a fogyatékkal élők sem csak a világtól elrejtve élhetnek.

A projekt két alappillérre épül: alkotó eseményekre és kiállításokra. Az alkotóeseményen modellek, sminkes, ékszerész és fotós vesz részt. A modellek minden esetben a társadalom perifériájáról (zárt közösségekből) érkeznek: Down-szindrómások, autisták, értelmi- és testi fogyatékkal élők. Az eseményen a modellek egy miniinterjút követően megtapasztalják, milyen érzés olyan szépnek lenni, mint a topmodellek. Ezután profi fotókat készítünk róluk, amiből a grafikus utómunkával létrehozza egy lehetséges divatmagazin címlapját. Ennek a magazinnak a címe mindig a modell keresztneve, főcímei pedig a miniinterjúból kikerülő szövegek.

Ezekből a képekből kinyomtatott plakátok lesznek, amelyeket kiállítunk. A megnyitókon playback színházzal, kerekasztal-beszélgetéssel dolgozzuk fel az alkotás és a befogadás élményét. Ezt a kétpilléres receptet bármelyik városba el lehet vinni, meg lehet ismételni, így járt már a projekt Budapesten mellett Budaörsön is.

A Relatív Szépség projekt 2016 májusában indult. Az első fotózások a Salva Vita Alapítvánnyal együttműködve történtek, szeptember 15-én nyílt meg ezekből a kiállítás a Nem Adom Fel Cafe & Bar-ban. A megnyitó ünnepségen a Rögtönzések Színháza Playback társulat lépett fel.

Ez a csodás kezdeményezés pályázott az egyik magyarországi bank közönségszavazásám az Erste civil kezdeményezéseket felkaroló programjában. Most Ön is segíthet nekik egy szavazattal, hogy munkájukhoz megkaphassák a megfelelő támogatást. Ez most Önnek  két kattintás, neki óriási segítség:

Erste Higgy magadban – Szurkolói díj

1. Az online szavazás (a továbbiakban: Szavazás) szervezője az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő utca 24-26.) (továbbiakban: „Szervező”). 2. A Szavazás célja, hogy az „Erste Higgy magadban szurkolói díj” nyertese továbbá második és harmadik helyezettje kiválasztásra kerüljenek. Szervező rögzíti, hogy a szavazás győztesének nyereménye bruttó 500.000.

 

Sok sikert kívánunk a projekthez a Relatív Szépség csapatának és sok boldog pillanatot, órát a fogyatékossággal élő hölgyeknek, akik ennek a csodának a részesei lehetnek.


Megosztom másokkal is:
  •  

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --