Lendvai Ildikó kőkeményen nekiment a fideszes Németh Szilárdnak! – “utoljára Michelangelo és Leonardo volt ilyen”


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Németh Szilárd valóságos polihisztor. Utoljára Michelangelo és Leonardo volt ilyen, bár őket sosem választották volna meg a Fidesz alelnökének. Hogyisne, hiszen állítólag a saját nemükhöz vonzódtak. De itt van nekünk Németh Szilárd, aki szintén mindenhez ért, ám rendíthetetlen híve a hagyományos családerkölcsnek. Általában is rendíthetetlen híve mindennek, amit Orbán Viktor gondol.

A miniszterelnök nőügyekkel nem foglalkozik, tudjuk a washingtoni magyar nagykövet asszony leváltása óta. Így az ország fele kiesne a figyelméből, és ez most nem igazán célszerű, hiszen valami hülyék annak idején a nőknek is adtak szavazati jogot. Hiba volt, persze, de most már ez van. Kell föléjük egy nőfelelős, aki ügyel, hogy el ne szemtelenedjenek. Kövér sem rossz, az unokaszüléstől hogy hápogott a sok feministája! Semjén is kreatív fiú, a nőkre rontó migráns hordákkal tromfolta le azokat, akik már egy kis zaklatás miatt is hőbörögtek. Az nagy kár, hogy még egyik molesztáló sem kiabált „Allah Akbar”-t, mindjárt egyszerűbb volna a helyzet.

Addig is itt van Németh Szilárd. Ő majd rendet tart a nők között, ha mindenféle nemzetközi szerződésre mutogatnának. Rezsibiztos már volt, most bizonyíthat nőfelelősként. Elég macsó ahhoz, hogy senki se hasonlítsa a nőfelelősök korábbi prototípusához, akik a pasa háremében eunuchként gondoskodtak a fegyelemről. Fegyelem, az kell most is: az isztambuli egyezményről ne is álmodjon senki fehérnép. Új minőségében megmondta Németh Szilárd, kerek perec. Egy új Orbán-kormányról két dolgot tudunk biztosan: amíg vannak, addig lesz kerítés, és nem lesz isztambuli egyezmény. Ez máris több információ, mint amit a 2014-es programjukról kaptunk.

Németh Szilárd tisztában van vele: hosszú haj, rövid ész, kivéve Deutsch Tamást. Ezért aztán nem nagyon zavartatta magát a tényektől. Nála tétovább lelkek belevesztek volna a magyarázkodásba, hogy ha az egyezmény tényleg támadás a hagyományos család ellen, „lopakodó genderpolitika”, akkor mi a csudáért írta 2014-ben alá a kormány? A mentegetőzés a gyengeség jele. Egy férfias nőfelelős simán letagadja az egészet. Az kizárt, hogy össze-vissza hadoválna. Úgy lehet, hogy már a kormány aláírását is hamisítják! Micsoda világ! Lehet, hogy ez a magyarázat, amiért olykor egészen ostoba jogszabályokat olvashatunk?

Most már olyan bizalmatlan vagyok, hogy az első betűtől az utolsóig elolvastam az ördögi dokumentumot. Nagyon figyeltem, hogy ne dőljek be a látszatnak , miszerint a 23 ország által már ratifikált és az EU mint szervezet által is aláírt szerződés a nők elleni és általában a családon belüli erőszakkal szemben, a megelőzés és az áldozatvédelem érdekében szab meg teendőket a jogalkotásban, az oktatásban, a segélyszolgálatok, menedékházak működtetésében. Elolvastam egyszer, elolvastam kétszer, és még mindig nem értettem, mi a baja Németh Szilárdnak és a többi kivont kardú hitbuzgalmárnak, pl. az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnek. Jó, tudom, hogy az összes felmérés szerint a KLIK-korszakban ijesztően romlott a diákok szövegértési képessége, na de az mégiscsak erős, ha a szövegértés hiánya felvételi követelmény is a politikai pozícióknál!

Mert az egyezmény angol szövegében ugyan kétségtelenül szerepel a gyűlölt „gender” szó, de ennek definíciójában világosan kifejtik, hogy a „társadalmi nem” nem valami extrém őrület, hanem „azok a szerepek, viselkedési formák, tulajdonságok, amelyeket egy adott társadalom a nőkre és a férfiakra nézve megfelelőnek tekint”. Mi ebben a veszélyes? Ettől fogják a lányok milliói fiúnak hinni magukat, és viszont? Azt még Németh Szilárd sem tagadhatja, hogy ma más szerepet várnak a nőktől, mint 300 éve. Vagy éppen az a baja, hogy ez így van? És mi rombolja itt a családot? Az, hogy bűn a gyengébbet bántalmazni? A nők egyenlőségét, emberi méltóságát kétségbe vonni? Hogy túl kell lépni az „apa olvas, anya főz”, „nekem olyan asszony kell, ha beteg is, keljen fel, főzze meg a vacsorát” sztereotípiáin? A „fehérvári huszárok” világán? Hogy az erőszak ellen hivatalból (és nem csak az ezerszer megfélemlített sértett feljelentésére) fel kell lépni akkor is, ha a családi otthonban történik? Hát mit tartanak ezek, a nőfelelős és társai ideális, hagyományos családnak?

Ez már nem Németh Szilárd szokott bumfordisága. Vele és mögötte a kormány játszik. Amelyik 2014-ben nem merte nem aláírni az egyezményt. Csak egy évvel volt azután, hogy nagyon megégette magát a témában. Több mint 100.000 aláírás és a népharag kényszerítette rá, hogy kezdeti tiltakozása ellenére végül helyet adjon a büntető törvénykönyvben a családon belüli erőszaknak. A fideszes képviselők tahó kiszólásai, a „vak komondor” emléke csak olajat öntöttek a tűzre. De azóta nyeregben érzik magukat. Nőképük dohszaga, erőkultuszuk, macsó bunkóságaik csak erősödtek. Pénzt se szívesen költenének áldozatok segítésére, meggyötört nők, fiú- és lánygyerekek védelmére, ebben nincs üzlet a haveroknak. A kormány visszatáncolna, soha napján léptetné hatályba az egyezményt. Ami ráadásul isztambuli. Újabb muszlim csel, de nem dőlnek be neki!



Megjelent a legnagyobb szociáldemokrata napilap a Népszava hasábjain.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.



Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!







A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.



Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!





Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük