Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pedig a demonstráció legbékésebb formáját választották.

Gulyás Márton politikai aktivista rendhagyó akcióival hívja fel a figyelmet a mindenkori hatalom pimaszságaira. Marci nem pártaktivista, de politizál. Méghozzá kőkeményen. Bár az ellenzéki oldalon egy megosztó figura, hiszen hackelt már meg DK rendezvényt is, mi előszeretettel nézzük akcióit.

Gulyás Márton politikai aktivista, szeret akciózni, például egyszer már leszerelte a Nemzeti Választási Irodáról a táblát, a “kopasz-ügy” miatti tiltakozásképpen. Akkor, azért garázdaság miatt elítélték. Hétfőn a CEU-ügy miatt a Sándor-palotánál is tüntetett Áder János törvényt aláíró döntése ellen, nem is akárhogy: festékkel igyekezett megdobni az épületet, csak egy rendőr közben lefogta, úgyhogy a rendőr lett csupa festék. Az aktivista ekkor országosan ismertté vált.

Mostani akciójukhoz is csak gratulálni tudunk, ami nem más, mint:

Elfoglalták Orbán Ráhel mentorának éttermét 

A Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié aktivistái erőszakmentes ellenállási akciót, ülősztrájkot kezdeményeztek a Pest-Buda névű, a Budai Várban található étterem-hotelben – közölte a Gulyás Márton fémjelezte szervezet. Azért tették ezt, mert a vendéglátóhelynek otthont adó épületet a Budavári Önkormányzat messze áron alul adta bérbe a vállalkozás tulajdonosainak, akik így a közvagyont magáncélú profitszerzésre használhatják. – írja a 24.hu

Mint a mozgalom írja:

A Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié aktivistái a mai napon erőszakmentes ellenállási akciót, ülősztrájkot, kezdeményeztek a Pest-Buda néven futó étterem-hotelben.
Tették ezt azért, mert ahogy a széleskörű sajtótudósításokból tudni lehet, az étterem-hotelnek helyet adó épületet a Budavári Önkormányzat messze áron alul adta bérbe a vállalkozás tulajdonosainak, akik így a közvagyont magáncélú profitszerzésre használhatják.
Magyarországon ma lakhatási válság van, ami azt jelenti, hogy tízezreknek nincs semmilyen lakhatásuk, százezrek élnek szegényes és súlyosan egészségkárosító körülmények között, és további millióknak okoz jelentős problémát a lakhatásuk fenntartása és biztosítása. Ilyen körülmények között köztulajdonban álló, lakhatási célú ingatlant magáncélra, messze áron alul bérbe adni nem pusztán felelőtlenség, hanem aljas és embertelen cselekedet, bár az aljas és embertelen hatalom szempontjából érthető: az étterem tulajdonosai köztudottan jó kapcsolatot ápolnak a miniszterelnök családi körével. Ma Magyarországon pedig ez a rend: aki közel áll az Orbán-családhoz, annak nyílnak lehetőségek, sőt csak azoknak nyílnak lehetőség. Nekik szabadon lehet rabolniuk és megkárosítaniuk a közvagyont, nekik megadatik a gyarapodás.
Elég volt!
A Közös Ország Mozgalom által meghirdetett követelések alapján, a jelen akciónkkal is ki akarjuk hangsúlyozni, hogy követeljük:
– A lakhatás alapvető emberi jog: A lakhatáshoz való jogot nevesíteni kell az alkotmányban, továbbá Magyarországnak el kell fogadnia a Módosított Európai Szociális Karta lakhatáshoz való jogról szóló 31. cikkelyét!
– Szociális bérlakásokat!
– Országos lakásfenntartási és adósságcsökkentési támogatást!
– Biztonságos, megfizethető, magánbérleti szektort!
– A gyermekes családok lakhatáshoz való jogának az intézményesítését!
– Kriminalizáció helyett célzott lakhatási támogatást a hajléktalan embereknek!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: