Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Szocialista Párt elnöke, talán első alkalommal szólt a DK tagságához.

Egyre türelmetlenebbül szemléljük a megállapodások elhúzódását. Az MSZP és a DK – legalábbis a hivatalos kommunikációkat figyelve – meg kívánnak állapodni egymással. Ez a megállapodás lehet a magja annak a konstrukciónak, amely képes kiszolgálni a kormányváltó tömegek akaratát, akik több mint 60%-nyian vannak a magyar társadalomban.

Természetes tehát, hogy mindenki és minden oldalról a legkülönbözőbb módokon támadja ezt a megállapodás-tervezetet. Hol a sajtó útján látnak napvilágot dezinformációk, légből kapott listák és arányok, hol a politika az, ami keveri azt a bizonyost, egy péklapáttal.

A kapuban lévő megállapodás, azonban abban az esetben ha csupán a koordinált jelöltállításba fog torkollani nem kecsegtet sok jóval. Emlékezzünk vissza, az ellenzék már kipróbálta ezt a konstrukciót 2014-ben az önkormányzati választásokon. Csúfos bukta lett a vége.

Ha a politika nem képes előállítani a közös listát és a közös jelölteket, vagyis annak a képét, hogy a baloldal végre összefogott, kiegyezett egymással a választók továbbra is csak marakodó pártokat fognak látni.

Ha ebben a történelmi helyzetben a pártok csak saját magukat akarják 4 centiméterrel közelebb tolni a semmihez, hát hajrá.

Valami ilyesmi lehetett Molnár Gyula alábbi videóüzenetének a lényege.

Egy biztos számunkra. El kell kergetni ezt a kormányt. Ha a pártok nem képesek lemondani az egyéni ambícióikról, tragédia lesz.

Az MSZP elment a falig. Visszahívta miniszterelnök-jelöltjét és igen nagyvonalúan áll a tárgyalásokhoz. Ha a szocialisták képesek voltak ezer ponton engedni, nehéz belátni, hogy mások miért nem tudnak.

Főleg, ha erről korábban ügydöntő pártszavazás döntött….


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: