Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vágó István fantasztikus kérdéseket tett fel a miniszterelnöknek, kérdés lesz-e benne bátorság arra, hogy válaszoljon.

Orbán Viktor egy minapi nemzetközi konferencián:

“Minket, magyarokat, a Jóisten egy különös, sajátos észjárással áldott meg … Mi, magyarok, sokszor érezzük úgy, hogy a nyelvünknek a különlegessége kizár a világból és bezár bennünket a saját világunkba.”

Lenne néhány kérdésem a miniszterelnökhöz:

– A Jóisten Ön szerint más és más észjárással teremtette a népeket?
– A Jóisten Ön szerint ugyanolyan észjárással teremtette a magyarokat?
– A Jóisten Ön szerint magyarokat teremtett, vagy embereket – a saját hasonlatosságára? (“Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt” – hol van itt szó különböző “teremtésekről”?)
– Csak a magyar nyelv különleges?
– Aki nem világnyelvet beszél, az ki van zárva a világból? Mint a finnek, az észtek, a japánok, a hollandok és számtalan más anyanyelvű nép?
– Ha a nyelvünk miatt vagyunk bezárva a saját világunkba, nem inkább ösztönözni kellene minket, hogy ezt nyelvtanulással pótoljuk, mint a svédek, a luxemburgiak, az indiaiak, a perzsák, a ghánaiak, a törökök, a burmaiak, a lettek, a litvánok?

és végül:

– Hallott már olyan politikusi beszédet, amely arra épült volna, hogy “mi, angolok”, “mi, szlovákok”, “mi, dánok”, “mi, portugálok”, “mi, németek” mennyire mások vagyunk, mint a többiek? Ha igen, hogy tetszett Önnek?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: